tatlidede

Hayali Söyleşiler - Freud - Donald Michael Thomas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayali Söyleşiler - Freud kimin eseri? Hayali Söyleşiler - Freud kitabının yazarı kimdir? Hayali Söyleşiler - Freud konusu ve anafikri nedir? Hayali Söyleşiler - Freud kitabı ne anlatıyor? Hayali Söyleşiler - Freud PDF indirme linki var mı? Hayali Söyleşiler - Freud kitabının yazarı Donald Michael Thomas kimdir? İşte Hayali Söyleşiler - Freud kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 22.01.2023 19:00
Hayali Söyleşiler - Freud - Donald Michael Thomas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Donald Michael Thomas

Çevirmen: Gonca Gülbey

Yayın Evi: Kolektif Kitap

İSBN: 9786058667921

Sayfa Sayısı: 102

Hayali Söyleşiler - Freud Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tarihin en ünlü isimleriyle iki çift laf etme şansınız olsaydı, onlara ne sorardınız?

“Hayali Söyleşiler” işte bu soruya yanıt arayan hem hayali hem gerçekçi kitaplar...

“Eğer Freud olmasaydı, onu icat etmek gerekecekti.”

Günümüze, hatta günlük hayatımıza şekil veren, tanıdığımız ya da tanıdığımızı sandığımız pek çok ismi acaba

gerçekten tanıyor muyuz? Eğer bize bir şans verilseydi ve artık aramızda olmayan bu isimlerle sohbet imkanı

bulsaydık, onlara neler sorar, nasıl yanıtlar alırdık? İşte bu sorulardan yola çıkarak hazırlanan Hayali Söyleşiler,

dünyaya şekil veren bu kişileri daha yakından tanımamızı sağlamayı amaçlıyor. Serinin konukları olan Freud,

Picasso, Einstein ve Shakespeare, hayatlarına ve onlara dair gerçeklere dayanılarak hazırlanan cevaplarla kendilerini

anlatıyorlar. Bu kitaplar okura “onları” kendi ağızlarından tanıma fırsatı sunuyor.

Hayali Söyleşiler - Freud Alıntıları - Sözleri

  • "Bizler, tatmin olmayı talep eden ve tatmin edilmediklerinde de bizi gaddarca cezalandırabilen içgüdülerimiz tarafından yönlendiriliyoruz."
  • Freud’a göre rüyalar, bilinçaltının derinliklerinde bastırılmış istekleri gerçekleştirme çabasıydı.
  • Para insana mutluluk getirmez, çünkü çocukluk döneminin arzularından biri değil.
  • "Doyduktan sonra memeyi bırakan bebeğin, orgazmdan sonra tatmin olmuş, uykulu sevgililere benzemediğini kim söyleyebilir?"
  • Ona göre insan bedeni, ahlak sahibi birinin yüzleştiğinde çok daha fazla acı çekeceği kuraldışı arzuları ve hatıraları bloke etmek için, dikkati başka yöne çeken hastalıklar yaratıyordu.
  • Kendimizi daha iyi tanırsak, belki o zaman başkalarının da kendilerini tanımalarına yardım edebiliriz ve biraz daha mutlu olabiliriz.
  • Para insana mutluluk getirmez, çünkü çocukluk döneminin arzularından biri değil.
  • İnsanlar birbirlerinden farklı, ancak temel yapı değişmez.
  • “Ölmek kim bilir ne güzel olmalı"

Hayali Söyleşiler - Freud İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Ortalama bir kitaptı bence. (Direkt konuya girdim.) Bunu düşünmemin sebebi Freud'u gözümde çok büyütmüş olmam olabilir, çünkü bazı tepkileri -hayali de olsa- güldürdü beni. Halbuki Freud da insan yani öyle tepkiler verebilir... :) Aslında konu konu gidilmiş olması ve başlıklar düşünüldüğünde gayet açık ve kolay anlaşılırdı. Bir fikir sahibi yapıyor Freud'a dair çoğu konuda. Yine de giriş kitabı olarak nitelendirilebilir mi emin değilim. Genele bakıldığında yazarın Freud'la muhabbeti sürükleyici denebilecek nitelikte. İtiraf etmem gerekirse ben temel olarak Freud'u bildiğim için zaman zaman sıkıldım. Yine de yeni şeyler öğrendim ve bir bakış açısı kazandım bu gerçeği yadsıyamam. Freud'u merak eden ve onu samimi bir sohbet ortamında gözlemlemek isteyen herkese öneririm kitabı. (Eylül)

Psikanaliz temelde nedir? Freud: "Delphi tapınağına şu sözler kazınmıştı, “Kendini bil.” Kendimizi daha iyi tanırsak, belki o zaman başkalarının da kendilerini tanımalarına yardım edebiliriz ve biraz daha mutlu olabiliriz." Bu eser Freud'un görüşleri ve fikirleri hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz hayali söyleşilerden oluşuyor. Keyifli idi. Freud’u kolay anlamak icin güzel bir kitap. Tavsiye ederim. (Ahmet Humanist)

Freud'un görüşlerini konu bakımından ayıran ve fikirleri hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz hayali söyleşilerden oluşuyor kitap. Freud birçok doktorun aksine hayatımızdaki çoğu şeyi cinselliğe bağlıyor, biz farkında olmasak veya onu o şekilde değerlendirmesek bile rüyalarımızda görünen ufacık bir figürün dahi cinsellikle bir bağlantısı olabileceğini düşünüyor ve çoğu zaman çıkarımlarını bunun üzerinden yapıyor. Hatta cinselliğin bebeklikten itibaren bireyde görülmeye başlandığını ve aile yapısını bile bu kavramın etkilediğini iddia ediyor. Dolayısıyla da çok fazla tepki topluyor dönemin doktorlarından. Bu kitabı okumak istememin bir diğer sebebi de Freud'un kadınlar hakkındaki o çok tepki gören düşüncelerini öğrenebilmekti. Ancak Freud'un kadınlar hakkındaki görüşlerinin konusuna göre değişkenlik gösterdiğini farkettim. Örneğin kadınların birçok yönden eksik olduklarını ve dikiş dikmek veya ev işleri konusu hariç erkeklerden çok alt seviyede olduklarını savunurken bir yandan da kadınların toplumsal veya bireysel açıdan çoğu zaman susturulduklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu da söylüyor. Yani kadınlar hakkındaki görüşleri değişken bu sebeple de kendisini bazı konularda katılırken bazı konularda katılamıyorum. Yazar Freud'un bu tutumunu "kadın hakları konusunda düşünceleri muhafazakar olsa da , kadınları cinselliği olan varlıklar olarak görüp onlara itibar kazandırır. " Şeklinde özetliyor. Kısacası bu kitabın her ne kadar görüşlerine katılsanız da veya katılmasanız da bakış açınızı değiştirecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. (luna)

Hayali Söyleşiler - Freud PDF indirme linki var mı?

Donald Michael Thomas - Hayali Söyleşiler - Freud kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hayali Söyleşiler - Freud PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Donald Michael Thomas Kimdir?

İngiliz romancı, şair, çevirmen, editör ve eleştirmen. Thomas 1935'de Redruth, Cornwall'da doğdu. İki kez evlendi, üç çocuk babası. İngiltere ve ABD'deki çeşitli üniversitelerde kompozisyon dersleri verdi. Thomas yazı hayatına öncelikle bir şair olarak girdi. Yazdığı şiirlerde bilimkurgu öğelerine ve erotizme geniş yer vermiştir. Thomas bu şiirlerinde gözlenen bariz anlatı ustalığını ve fantezi yeteneğini romanlarına da taşımıştır. 1964'te yayımlanan ilk şiir kitabı Personal and Possessive'in ardından aralarında The Lover's Horoscope: Kinetic Poem (1970), Love and Other Deaths (1975), Orpheus in Hell (1977) ve Dreaming in Bronze (1981)un da bulunduğu birçok şiir kitabı yayımladı. Bütün şiirlerinde cinsellik ve ölüm bağlantısı teması öne çıkar. Ahmatova, Yevtuşenko ve Puşkin gibi Rus şairlerinden çeviriler yapmıştır.

Thomas şiir ve çevirileriyle sınırlı bir çevrede tanınmasına ve ilk romanı The Flute-Player (1979) ile Guardian gazetesinin ödülünü kazınmasına rağmen asıl olarak The White Hotel (1981) ile ünlenmiştir.

Diğer yapıtları: Roman Birthstone (1980), Ararat (1983), Swallow (1984), Sphinx (1986), Summit (1988), Lying Together (1990), Eating Pavlova (1994) ve Pictures at an Eshibition (1994). Oyun: The White Hotel (1984, romandan uyarlama) ve Boris Godunov (1985, Puşkin'den uyarlama). Otobiyografi: Memories and Hallucinations: An Autobigraphical Excursion (1988).

Donald Michael Thomas Kitapları - Eserleri

  • Hayali Söyleşiler - Freud
  • Hayali Söyleşiler 3
  • Beyaz Otel

Donald Michael Thomas Alıntıları - Sözleri

  • İsa aşkına, sevgili dost Dokunma tek bir tozuna buranın, Kutsansın bu taşı koruyan Ve lanetlensin kemiklerimi yerinden oynatan. (Hayali Söyleşiler 3)
  • ...benim sevgili serseri arkadaşım Christopher Marlowe'du. O ne muhteşem bir şahsiyetti! Fransa'da hükümet için casusluk yaptığı, sahtecilik skandalına ve Ben'den daha çok kavgaya karıştığı, hatta oğlanlara ve tütünlere düşkün olduğu, dine küfredip lanetler okuduğu söylenirdi. (..) Oyunları.. içlerinden en sevdiklerim Büyük Timur ve 2. Edward'tı. (Hayali Söyleşiler 3)
  • Şiir başta olmak üzere zaten hep bir şeyler karalardım, fakat o zamanlar bile oyun yazmayı kafaya koymuştum. Sessiz, gözlem yapmayı seven biriydim, insanların konuşmalarıyla davranışlarını ilgiyle izlerdim. (Hayali Söyleşiler 3)
  • Şimdi Artık Konuşmaya Başlayalım... (Hayali Söyleşiler 3)
  • "Sonuçta “Bütün dünya bir sah­nedir. Ve kadın erkek herkes ancak birer oyuncu”dur." (Hayali Söyleşiler 3)
  • “Ölmek kim bilir ne güzel olmalı" (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • "Nefret ediyorum" dan "nefret" i attı, "Senden değil" diyerek canımı kurtardi Shakespeare (Hayali Söyleşiler 3)
  • Bilmem bilir misiniz, kan kırmızı kadın acılarını siz? (Beyaz Otel)
  • Olduğum Gibi Olmak.2 (Hayali Söyleşiler 3)
  • "More sinned against than sinning" ( yanlış bir şey yaptıkları için suçlu olduklarını düşünenler, kendilerini daha suçlu konuma sokarlar.) "My salad days" (toy zamanlarım) ... (Hayali Söyleşiler 3)
  • Kendimizi daha iyi tanırsak, belki o zaman başkalarının da kendilerini tanımalarına yardım edebiliriz ve biraz daha mutlu olabiliriz. (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • Stratford-upon-Avon’daki yaşantınızdan başlayalım. Sizce burası bir yazarın ye­tişmesi için iyi bir yer mi? (Hayali Söyleşiler 3)
  • Ona göre insan bedeni, ahlak sahibi birinin yüzleştiğinde çok daha fazla acı çekeceği kuraldışı arzuları ve hatıraları bloke etmek için, dikkati başka yöne çeken hastalıklar yaratıyordu. (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • Para insana mutluluk getirmez, çünkü çocukluk döneminin arzularından biri değil. (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • "Bizler, tatmin olmayı talep eden ve tatmin edilmediklerinde de bizi gaddarca cezalandırabilen içgüdülerimiz tarafından yönlendiriliyoruz." (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • Sizin zamanınızda tiyatroda kadın rollerinin erkekler tarafından oynanması bugün bize çok tuhaf geliyor. (Hayali Söyleşiler 3)
  • "Doyduktan sonra memeyi bırakan bebeğin, orgazmdan sonra tatmin olmuş, uykulu sevgililere benzemediğini kim söyleyebilir?" (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • Freud’a göre rüyalar, bilinçaltının derinliklerinde bastırılmış istekleri gerçekleştirme çabasıydı. (Hayali Söyleşiler - Freud)
  • Oğlunuz, profesör, yarıp deşmişti beni, şimdi paramparçayım, onarabilir misiniz, anlayabilir misiniz beni? (Beyaz Otel)
  • Para insana mutluluk getirmez, çünkü çocukluk döneminin arzularından biri değil. (Hayali Söyleşiler - Freud)

Yorum Yaz