tatlidede

Husumet, barış sofrasında son buldu!

Uzun yıllardır aralarında anlaşmazlık bulunan aileler, arabulucuların daveti üzerine bir araya gelerek kucaklaşarak husumeti bitirdi.
  • 23.05.2022 14:46
Husumet, barış sofrasında son buldu!

Savur'un Üçkavak İlçesi'nde aralarında uzun yıllardır husumet bulunan Fidan ve Serhan aileleri, husumetin bitmesi için araya giren arabulucuların isteğini kırmayarak gerçekleştirilen barış merasiminde bir araya gelerek, aralarındaki husumeti tatlşıya bağladılar.

Savur Üçkavak Rajdiyê Mahallesi'nde gerçekleştirilen barıl merasimine Savur Kaymakamı Muhammet kaya, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, AK Parti Savur İlçe Başkanı Mehmet Ensari Kavak ile Ömerli İlçe Başkanı Mehmet Zeki İpekşen, yörenin ileri gelen kanaat önderleri ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Serhan Ailesi'nin ileri gelenleri ile Fidan Ailesi'nin ileri gelenlerinin arabulucu kanaat önderlerinin eşliğinde bir araya gelip, kucaklaştıkları merasimde daha sonra her iki aileye mensup olan taraflar da toklaşarak davetlilerin huzurunda barıştıklarını ilan ettiler. Kur-Anı Kerim tilavetinin okunması ve yapılan duaların ardından taraflar misafirlerin onurunda kurulan barış sofrasında davetlilerle birlikte yemek yedi.

Yörenin kanayan yarası olan Husumetler ve Kan Davaları'nın bölge insanının gönül zenginliği ve kadirşinas duruşuna yakışmadığını kaydeden Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Kaya, "Bölgemize yakışmayan husumetlerin artık son bulması hepimizin ortak arzusudur. Bu vesileyle bugün aralarındaki husumete son verdiklerini ilan etmiş olan Fidan ve Serhan ailelerine teşekkür ediyorum. Barışın gerçekleşmesinde emeği bulunan kanaat önderlerimizi de tebrik ediyorum. İnşallah bu güzel birlikteliğimiz ilelebed devam edecek ve bölgemizdeki huzur iklimi böyle de devam eder" dedi.

AK Parti Savur İlçe Başkanı Mehmet Ensari Kavak ise; Fidan ve Serhan ailelerinin barış buluşmasına katılım sağladık. Hz.Muhammed'in veda hutbesindeki "Eskiden câhiliyet devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalib'in torunu Rabia'nin kan davasıdır." sözü ile barış ve kardeşliğin önemini dile getirmiş oldular. Barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor Allah emeği bulunan razı olsun diyorum.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 14 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 10 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz