tatlidede

İki mahalle daha karantinaya alındı

Nusaybin'de iki mahalle korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle karantinaya alındı. Kanantina uygulaması kapsamına alınan her iki kırsal mahalle olan Tepealtı ve Akçatarla mahallelerinde bu sabah itibarıyla girşi çıkışlara kapatıldı.
  • 24.08.2021 16:17
İki mahalle daha karantinaya alındı

Nusaybin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu (Covid19) salgını nedeniyle yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak 24 Ağustos 2021 tarihi saat 80.00 itibariyle ikinci bir değerlendirmeye kadar Tepealtı ve Akçatarla karantin uygulaması kapsamına aldığı öğrenildi.

Vaka sayısındaki artış ve virüsün bulaş gücünün önüne geçilmesi için alınan tedbir kapsamında karantina uygulamasına geçilen Tepealtı ve Akçatarla Mahalleleri giriş çıkışa kapatıldı.

Her iki mahalle ilçe jandarma komutanlığınca kapatılarak zorunlu hallerde kontrollü bir şekilde sağlanmasına, köy içerisinde vatandaşların kalabalık gruplar halinde bir arada bulunmamalarına ve vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları, söz konusu kararlara uymayanlara ise cezai işlem uygulanacağı alınan tedbirler arasında.

Midyat'ta ise; daha önce belde statüsünde bulunan  ve nüfus yoğunluğuyla bilinen Şenköy, Acırlı, Söğütlü, Yolbaşı kırsal mahallelerin de aralarında bulunduğu 10 kırsal mahalleye giriş - çıkışlar 14 gün boyunca askıya alındı.

Karantinaya alınan mahallelerin isimleri ise şöyle sıralandı;

"-Ortaca, -Sivrice, -Yayavantepe, -Budaklı, -Gülveren, -Doğançay -Şenköy, -Acırlı, -Söğütlü, -Yolbaşı"

Karantina, 24.08.2021 tarihi saat 19:30’dan itibaren başlayıp 07.09.2021 tarihi saat 05:00’e kadar devam edecek.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz