tatlidede

Kebapçı Ustadan Dünya Kahvaltı Günü kutlaması

Her yıl Haziran ayının ilk pazar günü kutlanan Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla Mardin'in meşhur kebap ustası Hikmet Usta kahvaltı programı düzenledi.
  • 07.06.2021 11:35
Kebapçı Ustadan Dünya Kahvaltı Günü kutlaması

Dünya Kahvaltı Günü'nde Mardin'de kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Kavurmalı yumurta, Mazıdağı peyniri, Derik zeytini, xurs sebzeleri,  süt kaymağı ve Dargeçit balı gibi farklı ürünlerin bulunduğu ürünlerle hazırlanan kahvaltı sofrasına ilçede görev yapan bürokratlar ile gazeteciler davet edildi.

Misafirleriyle Mardin kahvaltısında bir araya geldiklerini aktaran Hikmet Ölçer, "Doktorlarımız kahvaltının da önemi üzerinde çok duruyorlar. Biz de bu geleneğimizi yaşatmak için gayret gösteriyoruz ve bütün Mardinlilerden da bu gayreti göstermeye davet ediyoruz. Dünyada bir marka haline gelen Van Kahvaltısının yanında biz de Mardin kahvaltısı ile varız diyoruz. Hem Van Kahvaltısının tanıtımına katkı sağlamak hem de dostlarımızla Mardin kahvaltısında biraraya gelmek için bu etkinliği düzenledik." dedi.

Kahvaltıya katılan Mardin Gazeteci ve Yazarlar cemiyeti başkanı Kadir Üründü de Hikmet Usta'ya sıradışı etkinlikleri için teşekkür ederek bu programların Mardin'in ve değerlerinin tanıtımına katkı sağladığını söyledi. 

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz