tatlidede

Minik yüreklerden depremzedelere destek

Merkezi Ege Denizi olan 6,6 büyüklüğündeki depremde 105 kişinin yaşamını yitirmesi tüm ülkeyi üzüntüye boğdu. Felaketin ardından tüm Türkiye, İzmir’i etkileyen bölge için seferber oldu.
  • 03.11.2020 13:46
Minik yüreklerden depremzedelere destek

AFAD'ın öncülüğünde kurtarma ekipleri yıkılan binaların altında kalanları çıkarabilmek için zamanla yarışırken Mardinli çocuklar da depremzedelere destek olmak için kendi aralarında yardım kampanyası başlattılar.

Türkiye'nin tek yürek olduğu bu acı olayda Mardin Abdulkadir Tutaşı İlkokulu birinci sınıf öğrencileri de kayıtsız kalmadı. 1/D sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Abdurrahman Güven öncülüğünde evlerinden getirdikleri, oyuncak, kuru gıda ve kullanılmamış elbiselerini kolilere yerleştirerek Kızılay yetkililerine teslim ettiler.

İzmir’e yardım gönderme isteklerini okul yönetimine ileten öğrenciler, iki gün boyunca hiç kullanmadıkları oyuncaklarının yanı sıra, evlerinde kullanmadıkları kıyafetleri ve harçlıklarından aldıkları gıda maddelerini de kolilere koyarak deprem bölgesine gönderdi

Sınıf Öğretmeni Abdurrahman Güven, “Sınıf öğretmenleri olarak hem çocuklarımızda yardımlaşma bilincini geliştirmek hem de İzmir’de zor şartlar altında kalan ailelere bir nebze bile olsa katkı sunmak amacıyla ihtiyaç duyulan ana gıdaları belirledik. Bu katkının maddi değeri çok şeyi ifade etmese de manevi değeri çok şey ifade ediyor.”diyerek öğrenci ve velilerini tebrik etti.

 

Yorum Yaz