tatlidede

Nebahat Akgün Çomak kimdir? Nebahat Akgün Çomak kitapları ve sözleri

Türk Akademisyen, Yazar Nebahat Akgün Çomak hayatı araştırılıyor. Peki Nebahat Akgün Çomak kimdir? Nebahat Akgün Çomak aslen nerelidir? Nebahat Akgün Çomak ne zaman, nerede doğdu? Nebahat Akgün Çomak hayatta mı? İşte Nebahat Akgün Çomak hayatı...
  • 28.01.2023 18:00
Nebahat Akgün Çomak kimdir? Nebahat Akgün Çomak kitapları ve sözleri
Türk Akademisyen, Yazar Nebahat Akgün Çomak edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Nebahat Akgün Çomak hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Nebahat Akgün Çomak hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Nebahat Akgün Çomak hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Doç. Dr. Nebahat Akgün Çomak

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Nebahat Akgün Çomak kimdir?

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Eski Türk Dili üzerine yüksek lisans yaptı. Doktorasını, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisü, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Halen Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Basın Dili, Film Dili, Simge Dili, Mitoloji, Göstergebilim ve Sinema, Edebiyat ve Sinema alanlarında çalışmaktadır. Uluslararası ve ulusal bildirileri, makaleleri ve kitapları bulunmaktadır.

Nebahat Akgün Çomak Kitapları - Eserleri

  • Şaman ve Türk Dünyası
  • Metin Çözümlemeleri

Nebahat Akgün Çomak Alıntıları - Sözleri

  • Araştırmacılara göre büyük şamanlar kendi istekleri ile değil ruhların çağrısı ve onayı ile şaman olurlar şamanlık eğer aileden gelirse genel olarak küçük şamanlar dır (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Yakut türklerinde şaman olabilecek kişilerde görülen ve kendinden geçmeyi neden olan hastalığa menerik denmektedir... Bu yaşanan olaylardan sonra şamana dayıya davuluna çalarak sakinleşir ve yeni hayatına başlar ya da bu değişimi kabul etmezse delirerek genç yaşta ölür (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Dede Korkut hikayelerinde matemde yüz yırtıp saç yolup ağlamak bağırarak kağıt söylemek ölen kişinin atının kuyruğunu kesmek vermek Beyazlar çıkartılıp Karalar giymek şamanizmin ölüler kültünün uzantısıdır (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Hızırilyas gününde erken kalkmak kutsal ağaçlara çalılara özellik ve gülfidan ma yeşil ya da kırmızı bez çaput parçaları bağlamak niye tutmak ateşten atlamak yemek pişirmek adak yapmak bilinen adetlerden dir inanmak ve nazar değmemesi için mezarlık adı verilen nesne muska nazar boncuğu tavşan kuyruğu gibi taşımak yine nazardan korunmak için tahtaya 3 kez vurmaktır Anadolu'da yaygın bir gelenektir üzerlik otu ve tohumları yakılarak nazara karşı kullanılır üzerlik tohumundan yapılan süslemeler evlerin duvarına asılır (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Evren ağacı ve bu ağacın dallarında şaman doğurmak için kuluçkaya yatan kuşlar Asya mitolojisinde ağırlıklı yere sahiptir (Şaman ve Türk Dünyası)
  • 21 sayısı Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip olan 21 sayısı Türklerin Ergenekon adlı destanı'nda yer alır destanda 400 yıl Ergenekon denilen yerde kaldıktan sonra Dağı ve madenleri eriterek yeryüzüne çıkış yeniden yaşam kutsal gün olarak yeni bir yurt yeni bir bayram olan 21 marttır 21 Mart Nevruz dur Nevruz kelime olarak Yenigün demektir bir tabiat bayramıdır Nevruz yılın ilk günü ve Bahar bayramını simge'ler Adem peygamberin doğduğu gündür Nuh peygamber tufandan sonra karaya ayak bastığı gündür Musa peygamber'in kızıl Denizi yardığı gündür (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Sigmund freud'un öğrencisi Carl gustav Jung a göre bilincin 4 işlevi vardır sezgi düşünme Duygu his şaman inancına göre bunlar evrenin ve insanın özünü oluşturur (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Altay türklerinde iyi Tanrı ülgen'in bulunduğu iyi ruhlara yapılan ayin sırasında şaman cübbe giymeye bilir oysa kötü ruhların tanrısı erlik için yapılan törenlerde özel giysi giyilmesi kabul görmektedir buradan da anlaşılabileceği gibi şamanlar ruhların özel izinleri ile ilk yıllar cübbesiz ayın yapabilirler ama kötü ruhlara karşı zayıf konumda kalır ver açık bir ifade ile şaman için giysisi kötü ruhlara karşı korunmasını sağlayan bir zırhtır (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Manas destanı'nda şefkatli kuş umay ana kuş ana bütün kadınlara özellikle doğum sancısı çeken kadınlara yardım eder ve şefkatini esirgemez (Şaman ve Türk Dünyası)
  • Sibirya Orta Asya şamanist Avcı göçebe haklarında Yıldız Aygüneş yer su ateş ağaç ve hayvanlara saygı gösterme bu haklarını inanışlarının çıkış noktasını oluşturmaktadır (Şaman ve Türk Dünyası)

Yorum Yaz