tatlidede

Meslek Yüksekokulunu Üniversiteye Yönetimine tanıttı

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel tarafından Çatalözü Mahallesinde inşa edilen Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu binası Mardin Artuklu Üniversitesi yönetimine tanıtıldı.
  • 18.05.2022 14:08
Meslek Yüksekokulunu Üniversiteye Yönetimine tanıttı

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel tarafından Çatalözü Mahallesinde inşa edilen Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu binası Mardin Artuklu Üniversitesi yönetimine tanıtıldı.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Dekanlar ve Bölüm Başkanlarından oluşan büyük bir heyet ilçemizi ziyaret etti. Çatalözü Mahallesine gelen Üniversite heyeti, NESO Başkanı Ömer Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, Çiftçiler Derneği Başkanı Latif Köseoğlu ve NESO Yönetimi tarafından karşılandı.

Nusaybin Sütunları temsili simgesi önünde karşılanan Rektör Özcoşar ve beraberindekiler daha sonra Meslek Yüksekokul Binasında incelemelerde bulundu. Yönetim katı, eğitim katı, hizmet alanları, spor alanları ve konferans salonunu gezen Özcoşar, MAÜ Yapı İşleri eski daire başkanı Fahrettin Çiçek adına yapılan konferans salonu için Başkan Özel’e teşekkür etti.

ÖZCOŞAR, “ŞEHRİN HEM SOSYAL HEM DE EKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK, İLÇEYİ OLDUĞU KONUMDAN DAHA İLERİ BİR KONUMA TAŞIYACAK UĞRAŞIMIZ VAR”
Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunda yaptığı ziyaret ve incelemelerden sonra açıklamalarda bulunan Rektör Özcoşar, Nusaybin’in genç ve özveriyle çalışan, memleketine anne ve babası adına böyle bir eser kazandırdığı için Ömer Özel’e teşekkür ettiğini söyledi.

Bu eserin Nusaybin'in aslında potansiyelini ortaya koyan bir gelişme olduğunu kaydeden Özcoşar şöyle konuştu,
“Göreceksiniz yakın bir zamanda bu bina öğrencilerle kaynayacak. Şehrin hem sosyal hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacak bölümlerle Nusaybin'i olduğu konumdan daha ileri bir konuma taşıyacak bir uğraşımız var. Yeter ki birlik, beraberlik içerisinde Ömer Bey gibi arkadaşlarımız elini taşın altına koysun. Bu okul şehir kimliğini ortaya çıkması için çok önemli. Nusaybin, Mardin ve birçok şehrimizi örnek olacak bir projedir. Ömer Bey'e ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Gelecek yıldan itibaren burada eğitim öğretim vermeye başlayacağız. Biz yavaş yavaş ihtiyaç duyulan bölümlerin açmak için çalışmalarımıza başladık. Gelecek yıl itibariyle İş sağlığı ve Güvenliği Bölümünü aktif hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu bölümün açılmasına yönelik hoca alımlarımız başladı. Ondan sonraki yıllarda Tekstil gibi Sağlık gibi özellikle şehre doğrudan katkı sunabilecek bölümler açmaya yönelik bir stratejimiz var. Bunu da zaman içinde tekrar birlikte sizlerle paylaşacağız inşallah.”

NESO BAŞKANI ÖZEL, “BU OKUL NUSAYBİN’E VE NUSAYBİNLİLERE ÇOK YAKIŞTI.”

MAÜ Rektörü Özcoşar’dan sonra açıklamalarda bulunan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve İş İnsanı Ömer Özel ise yaklaşık 8 ay önce Nusaybin halkının yoğun katılımıyla anne ve babası adına temelini attıkları Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu binasının bitme aşamasına geldiğini kaydetti.

Binanın 2 yıldan önce biteceğini düşünmediklerini fakat azim ve Nusaybin’e olan sevgilerinden dolayı gece gündüz demeden çalıştıklarını, 8 ayda okulu bitme aşamasına getirdiklerini belirten Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü,

“Rabbime şükürler olsun. Burada Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum, hepsi gerçekten büyük bir emekle büyük bir özveriyle çalıştılar
Nusaybin’imiz beyaz güllerin şehri olarak tanınıyordu. Beyaz Güller şehri Nusaybin son iki yıldır adeta koşarak büyüyor. Ben de Nusaybin aşığı bir insanım. Göreve geldiğimiz günden beri yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışmaya başladık. Böyle bir eser bize, Özel ailesine nasip olduğu için gerçekten çok mutluyum.

Bu okul Nusaybin’e çok değer katacaktır. Üniversite ile yaptığımız görüşmede inşallah 350 öğrenci ile başlayacak, 2023'ün sonunda 1050 öğrenci eğitim görecek. Yine Yolbilen Mahallemizde de Allah nasip etti Ömer Özel İlkokulunu yaptık, bitirdik. Kanser tarama merkezi ilçemizde yoktu, yine annemin adına Allah nasip etti kanser ve tarama merkezini ilçemize kazandırdık. Ablalarımız, annelerimiz oradan faydalanacaklar. 

Bu Okul bitince buraya gelecek öğrenciler Nusaybin vefasını, Nusaybin misafirperverliğini, hoşgörüsünü tanıyacaklar, batıya gidince hepsi birer Nusaybin gönüldaşı olarak ilçemizi güzel bir şekilde tanıtacaklar. Nusaybin halkı bütün güzellikleri hak ediyor.

4400 metrekare üzerine inşa ettiğimiz bu Meslek Yüksekokulu toplam bahçesi 27.000 metrekare alan üzerinde çok geniş bir sosyal alanı var. 350 kişilik konferans salonuna sahip. Konferans salonumuza hepinizin yakından tanıdığı Nusaybin hemşerimiz Fahrettin Çiçek’in adına yaptırdık. Bende de ve Nusaybin halkında da yeri çok ayrı bir insandı.

Bu okul Nusaybin’e çok yakıştı, Nusaybinleri çok yakıştı. Bir kardeşiniz olarak Nusaybin hakkında her zaman hizmet etmeye devam edeceğim. Kapımızda gönlümüzde herkese açıktır. Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu Nusaybin’e hayırlı olsun.”

NUSAYBİNİM

Editör: Nusaybinim

Yorum Yaz