tatlidede

HDP il başkanlığından basın açıklaması

HDP il eşbaşkanlığı tarafından iş binasında bir basın açıklaması düzenlendi.
  • 06.10.2019 15:24
HDP il başkanlığından basın açıklaması

HDP il Eşbaşkanları Eylem Amak ve Salih Kuday’ın katıldığı basın açıklamasında iktidarı kayyum politikasını eleştirerek”Belediyelerimize kayyım atanması bir şiddet politikasıdır, savaş politikasıdır. Halklar üzerinde uygulanan tecrit bir şiddet politikasıdır, savaş politikasıdır. Aynı şekilde halihazırda sükunet ve barış içerisinde olan Rojava'ya yönelik tehditler, Suriye ve Ortadoğu politikaları bir savaş ve şiddet politikasıdır.

Yine halklar üzerinde uygulanan bu savaş ve şiddet politikalarının, kayyım atamalarının temelinde Kürt düşmanlığı, kadın düşmanlığı, farklılıklara tahammül edememe ve teklik rejimini vardır. Bu anlamda halk iradesini gasp eden kayyım anlayışına karşı bizler direnişimizin 49. Günündeyiz. Belediyelerimize atanan kayyımlara karşı halk iradesi tecelli edene kadar direnmeye devam edeceğiz. Bu direnişin bir parçası olarak kayyımlara karşı “İrademe Dokunma” şiarıyla başlatmış olduğumuz imza kampanyası ile tüm halkımızı iradesine sahip çıkmaya ve bu kampanyaya destek sunmaya davet ediyoruz.”dedi.

HDP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonları da eleştiren eşbaşkanlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“O artimize saldırılar her geçen gün artarak devam etmektedir. Her zaman demokrasi ve özgürlükten yana tavrını ortaya koyan ve bunun mücadelesini veren partimiz siyasi iktidar tarafından kriminalize edilmek istenmektedir. Her türlü karalama kampanyasını yürüten, seçilmişlerimizi, il ve ilçe yöneticilerimizi göz altına alarak, tutuklayarak bizleri sindirmeye çalışan bu sisteme karşı HDP toplumun her kesimi tarafından her zamankinden daha fazla sahiplenilmelidir. bu amaç ve inançla Tüm halkları bir kez daha kayyım politikalarına, baskıya ve zulme karşı başlatılan “HDP’ye ÜYE OL” kampanyasını sahiplenmeye ve HDP’ye üye olmaya davet ediyoruz. HDP halkların umududur. HDP demokrasiye, barışa, özgürlüğe giden yoldur.

Bu anlamda Mardin HDP il örgütü olarak HDP çevresinde örgütlenme seferberliği çerçevesinde 2 ay içinde bütün ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz.

Bizler demokrasiye barışa ve özgürlüğe olan inancımız ile HDP çatısı altında tekçiliğe, savaşa, şiddete , irade gaspına karşı hep birlikte sesimizi yükselteceğiz ve mutlaka ama mutlaka biz kazanacağız.”

Yorum Yaz