tatlidede

2021 DGS ek tercih yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM AİS sonuç sorgulama ekranı

ÖSYM, DGS ek yerleştirme sonuçları 2021 sorgulama ekranını erişime açtı. Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olan binlerce aday, esas yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapıldı. DGS tercih sonuçları 27 Ekim 2021 Çarşamba günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sayfasında açıklandı. DGS ek tercih sonuçları 2021 tarihi gündemde. 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar DGS ek tercihlerini yaptılar. Tercihlerini tamamlayan adaylar 'DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' Sorusuna yanıt arıyorlar. İşte DGS ek tercih sonuçları 2021 ile ilgili ayrıntılar
  • 27.10.2021 15:46
2021 DGS ek tercih yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM AİS sonuç sorgulama ekranı

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, ek yerleştirme tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, DGS ile yerleşen öğrencilerin üniversite kayıt tarihleri de belli oldu.

DGS ek tercih başvuruları 15 Ekim'de başlamıştı. Başvurularını tamamlayan adaylar DGS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Şimdi ise adayların sonuç sorgulama heyecanı başladı. İşte, 2021 DGS ek yerleştirme sonuçları hakkında merak edilenler haberimizde...

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ancak geçen yıl 05-11 Kasım 2020 arasında alınan ek tercihler 1 hafta sonra 19 Ekim'de açıklanmıştı.

Bu yıl da başvuru tarihi bitiminden bir hafta sonra 28 Ekim tarihine yakın açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar erişime açılır açılmaz haber sitemizde veya ÖSYM'nin ais sisteminden öğrenebilecek.

ÖSYM EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK’e elektronik ortamda gönderilecektir.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

2021 DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih sonuçları 27 Ekim 2021 Çarşamba günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilir.

DGS EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

DGS ek tercih işlemlerinin ardından bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri 2-5 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak.

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar e-Devlet üzerinden 'Üniversite E-Kayıt' uygulamasını tıklayarak 2-3 Kasım 2021 saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor.

e-Kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin internet sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekiyor.

KAYIT TAKVİMİ BELLİ OLDU

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 02 - 05 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 02 - 03 Kasım 2021 saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yorum Yaz