tatlidede

2022 asgari ücret belli oldu mu? 3. Aralık asgari ücret toplantısı ne zaman başladı, hangi gün olacak?

Tam zamanlı çalışanların alabileceği en düşük maaş olarak belirtilen asgari ücret hakkında 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret 3. toplantı ne zaman? soruları gündemde. Her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile belirleniyor. Ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci toplantı yapılacak. 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete zam yüzde kaç olacak?2022 Asgari ücret ne zaman belli olacak? 2022 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2022 Asgari ücret ne kadar olacak?
  • 09.12.2021 16:36
2022 asgari ücret belli oldu mu? 3. Aralık asgari ücret toplantısı ne zaman başladı, hangi gün olacak?

2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret 3. toplantı ne zaman? soruları gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor.

Ülkemizde milyonlarca çalışanın kazanacağı en düşük ücreti belirleyecek asgari ücret zammının ne kadar olacağı gündemde sorgulanıyor.

İlk toplantının ardından gözler ikinci komisyon toplantısına çevrildi.

Peki; 2022 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete zam yüzde kaç olacak?

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 9 Aralık'ta TİSK'in ev sahipliğinde yapacak.

2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları bir süre daha devam edecek.

Komisyonun ikinci toplantısı 7 Aralık gün saat 14:00'te Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe saat 10:00'da TİSK'te yapılacak.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YÜZDE KAÇ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl ilk toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında 4 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 15 Aralık'ta yapılmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu sene 4 oturumla çalışmanın tamamlanacağını bildirdi.

İşçi, işveren ve hükümet kanadından oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun zam pazarlığı devam ediyor.

Komisyon bugün Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Normalde Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 4. toplantının ardından Aralık ayının sonunda asgari ücreti açıklayacak.

Ancak komisyonda anlaşama asgari ücret zammı konusunda anlaşma sağlanırsa, asgari ücret daha önceden de açıklanabilir.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, "En kısa sürede üçlü mutabakatla imzalamak taraftarıyız. Yasada da biliyorsunuz herhangi bir zorunluluk yok toplantı sayısı olarak. Ümit ediyoruz ki bu hafta içerisinde asgari ücreti açıklarız" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantı için Türk-İş'in ev sahipliğinde bir araya geldi.

6 milyona yakın çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK), işçi heyetini ise Türk-İş temsil ediyor.

Ayrıca toplantıya Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlığı temsilcileri de katıldı.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan TİSK Genel Sekreteri Koç, "Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının raporları sunuldu. Üçüncü toplantı Perşembe günü TİSK ev sahipliğinde gerçekleşecek. Orada da çalışmalar, TÜİK'ten gelen raporlar görüşülecek ve değerlendirilecek" diye konuştu.

Toplantının nasıl geçtiği üzerine gelen soruyu yanıtlayan Koç, "İlk açıklamamızda da bahsettik. Konfederasyon başkanımız, Türk-İş başkanı ve bakan en kısa sürede üçlü mutabakatla imzalamak taraftarı. Yasada da biliyorsunuz herhangi bir zorunluluk yok toplantı sayısı olarak. Ümit ediyoruz ki bu hafta içerisinde asgari ücreti açıklarız" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Koç, toplantıda yalnızca işveren üzerindeki yükün değil, işçi üzerindeki yüklerin de gündeme getirildiğini vurgulayarak, "Özellikle temennimiz vergi kesintilerini kademeli azaltılması. Ama bu sadece asgari ücret ile çalışanlar için değil, tüm çalışanlarımız için bu konuda çalışma yapılması konusunda mutabakatımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz