tatlidede

2022 Psikolog maaşları ne kadar oldu? 2022 Psikolog maaş zammı kaç TL? En düşük ve en yüksek Psikolog maaşları (Kamuda görevli psikolog maaşları)

Bugün açıklanacak Aralık enflasyonu ile beraber memurların maaşlarına uygulanacak Ocak zammı oranı da netleşmiş olacak. Bu kapsamda 'Psikolog maaşı ne kadar, Ocak 2022 memur zammı ile En düşük ve en yüksek Psikolog maaşı ne kadar, kaç TL oldu? Soruları yanıt aramaya başladı. İşte yeni ve zamlı maaşlara ilişkin son dakika haberinin detayları...
  • 03.01.2022 10:03
2022 Psikolog maaşları ne kadar oldu? 2022 Psikolog maaş zammı kaç TL? En düşük ve en yüksek Psikolog maaşları (Kamuda görevli psikolog maaşları)

Kamuda görev yapan psikologlar Adalet Bakanlığı‘nda ve Sağlık Bakanlığı‘nda veya Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde atanabilirler. Adalet Bakanlığı‘na bağlı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü’ne atanan psikologlar 6-8’inci dereceli kadrolara atanırlar.

13 Aralık 2021’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruda alınması planlanan 40 bin personel arasında psikologların sayısının 5 bin-10 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2022 yılı atanmayı bekleyen psikologlar için umut verici bir yıl olabilir.

Sağlık Bakanlığı en çok psikolog istihdam eden kamu kurumu olarak ön plana çıkıyor. Psikolog atamalarında her geçen yıl önemli bir artış yaşandığı görülüyor. Bu artışın en temel sebebi Türkiye’de başta şehir hastaneleri olmak üzere hastanelerin yaygınlaşması, il ve ilçe sağlık hizmetlerinin genişlemesi olarak görülüyor.

  • Biliyor muydunuz? Psikiyatristler, tıp fakültesinden mezun oldukları için ilaç yazma ve ilaçla tedavi yönteminden yararlanabilirler. Psikologlar ise tıp fakültesinden mezun olmadıkları için ilaç tedavisi uygulayamazlar. Psikologlar tedavi yöntemi olarak benimsedikleri disiplin doğrultusunda psikoterapi uygularlar.

Psikologlar maaşları 2022 ne kadar?

Herhangi bir üniversitenin fen-edebiyat fakültesinde veya insan ve toplum bilimleri fakültesinde psikoloji eğitimi görüyor ve psikoloji maaşları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor olabilirsiniz. Çok da bulandırmadan konumuza dönelim.

2022 yılında psikolog maaşları devlet kurumlarındaki psikologların niteliklerine, kadro ve derecelerine göre değişiklik gösterebilir. Devlet kurumları her psikologdan benzer işleri yapmayı talep etmez. Bu nedenle kadro ve dereceler farklılık gösterir. Bu farklılık psikolog maaşlarında değişkenlerin etkili olduğunu gösteriyor.

Yeni atanan bir psikolog musunuz? O halde 9/1 dereceli bir kadronuz var. Kamuda görevli memurlar Ocak-Temmuz 2022 arasında yüzde 5 zam alıyor. 2021’de görevine yeni başlayan bir psikolog net 4.775,68 TL maaş alıyordu. Yüzde 5’lik ilave zamla birlikte psikolog maaşı 5.013 TL’ye yükseliyor. Bu maaşa Temmuz-Aralık 2021 arası dönemde 350 lira zam uygulanacak. Böylece 2022 yılında 5.500 TL bandını zorlayan bir çaylak psikolog maaşından söz edebiliriz. Evli/bekar olmanız, çocuğunuzun olup olmaması gibi durumlar maaşınızı etkiler. Bununla birlikte eğer hastanede görevli bir psikologu ele alırsak, döner surmayı tutarı psikolog maaşına ilave edilir. Böylece psikolog maaşları 6500-7500 TL bandına yükselir.

Hesaplamalarımıza göre 2022 yılında kamuda görevli bir psikolog yıllık olarak 72.000-96.000 TL arasında bir kazanç sağlayacak.

Yorum Yaz