Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda, motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uyup uymadığı denetlendi.

69 sürücüye cezai işlem

Denetimler sırasında çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen 69 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Sürücülere; sürücü belgesi olmadan motosiklet kullanmak, trafik işaret ve levhalarına uymamak, hız kurallarını ihlal etmek, plakasız ve muayenesiz motosiklet kullanmak, kaldırımda motosiklet sürmek, tehlikeli şerit değiştirmek ve diğer trafik kuralı ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.

4 motosiklet trafikten men edildi

Denetimlerde kurallara aykırı olduğu tespit edilen 4 motosiklet ise trafikten men edildi.

Emniyet ekipleri tarafından yapılan açıklamada, motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik güvenliğinin artırılması ve sürücülerin trafik kurallarına uyumunun sağlanması amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Yetkililer, özellikle motosiklet sürücülerinin hız, kask, ehliyet, plaka, muayene ve trafik işaretlerine uyma konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.