Öldürülen ücretli öğretmenin katili yakalandı!
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde okul çıkışı kan davası nedeniyle uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden 40 yaşındaki ücretli sınıf öğretmen Abdurrahim Yılmaz’ın katil zanlısının yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl İlkokulu’nun ücretli öğretmen olarak görev yapan 40 yaşındaki Abdurrahim Yılmaz, ikamet ettiği kırsal Halkalı Mahallesine her gün gidip geldiği motosikletine binmeye giderken, silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Saldırının 25 Mart 2022 tarihinde Kızıltepe ilçesinde yaşanan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırı ile ilgili olarak kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği ileri sürülürken, Güvenlik güçleri yürüttükleri çalışmalar sonucunda kaçan şüpheli İ.E. Nusaybin ilçesinde yakalanarak gözaltına alındığı belirlendi.
1 yıllık evli olan ve çocuğu bulunmayan Yılmaz’ın cenazesi Hastanede yapılan otopsiden sonra ailesi tarafından alınarak sabah saatlerinde Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Halkalı Mahallesi’nde (Kileybin Köyü) toprağa verildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Editör: Kadir Üründü