matesis
dedas

2024 Deprem konulu Miraç Kandili mesajları|Depreme özel dualı, özel, anlamlı, Ayetli Miraç kandili sözleri ve mesajları

Bu yıl Mübarek Miraç Kandili'nin gelmesiyle beraber şimdiden paylaşımlarda yer almaya başladı. Üç aylar içerisinde idrak edilen Miraç Kandilinin bu yıl deprem gecesine 6 Şubat 2024 tarihine denk gelmesi ile tüm İslam aleminde dua ve ibadetler ile ifa edilecek. Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nde, resimli ve anlamlı kandil mesajları en güzel dualara aracı olarak. Ayetli, uzun ve kısa Miraç Kandili mesajları ise Whatsapp üzerinden sevdiklerine duygularını ifade edecek olanların paylaşımlarını taçlandıracak. İşte, 'Hayırlı Kandiller' dilemek için deprem konulu, özel ve etkili Instagram, Facebook, whatsapp ve durumlar üzerinden paylaşabileceğiniz farklı ve yeni 2024 Miraç Kandili mesajları...
  • 06.02.2024 13:25
2024 Deprem konulu Miraç Kandili mesajları|Depreme özel dualı, özel, anlamlı, Ayetli Miraç kandili sözleri ve mesajları

Miraç Kandili, bu yıl 6 Şubat 2024 tarihine denk geliyor ve ne yazık ki ülkemizde aynı zamanda 11 ilimizi etkileyen yıkıcı depremin yıldönümü olarak da biliniyor. Bu mübarek günde, vatandaşlar hem depremde kaybettikleri sevdiklerini anmak hem de kandil gecesini kutlamak için duygusal ve anlamlı mesajlar arayışına girdi. Bu özel günde, dualarımız depremde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve dayanma gücü dilerken, aynı zamanda kandilin manevi huzurunu yaşamak için de dua ediyoruz. İşte depreme özel dualı, duygusal, anlamlı, ayetli kandil ve deprem sözleri...

MİRAÇ NEDİR?

Mirac Gecesinde, Hz. Muhammed Bakara Suresi'nin son iki ayeti ve 5 vakit namaz hediyesi ile dönerek mübarek bir hediyeyle dolu olarak geri gelmiştir. Ancak, bu kutsal gün aynı zamanda Kahramanmaraş merkezli depremin 1. yıldönümüne denk gelmektedir. Bu mübarek gün, dualarımızı yükseltirken, bir yandan da geçen yılın acı hatıralarını anmaktayız. Mümin vatandaşlar, duygu dolu mesajlarını sosyal medya hesaplarında paylaşmak için deprem ve kandil mesajları arayışına girdi. Bu özel gün vesilesiyle, dualarımızla birlikte sevgi, umut ve dayanışma duygularını paylaşmak isteyenler için duygusal ve anlamlı mesaları sizler için derledik.

 

2024 MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI KISA

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul, miraç kandiliniz kutlu olsun.

*******

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Miraç kandilinizi kutlarım.

*******

Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Miraç kandiliniz kutlu olsun.

*******

Gül bahçesine girenler, gül olmasada gül gibi kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece Miraç kandiliniz mübarek olsun

*******

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun ve Miraç kandiliniz mübarek olsun!

 

*******

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Miraç kandilinizi kutlarım.

*******

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller…

*******

Miraç kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

*******

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun…

*******

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Miraç kandiliniz mübarek olsun.

*******

 

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım. Eller semaya kalkıp yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak. Miraç kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

*******

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Miraç kandiliniz hayırlı olsun!

*******

Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

*******

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.

*******

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Miraç kandiliniz mübarek olsun..

 

*******

*Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Miraç kandili, kandilin mübarek olsun.

*******

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. miraç kandiliniz kutlu olsun.

*******

Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

*******

Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun..

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI 2024 RESİMLİ

EN GÜZEL MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI 2024 

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Hayırlı kandiller…

 

*******

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

*******

Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Miraç kandiliniz mübarek olsun..

*******

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere…

*******

 

Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer.

*******

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler…. İyi Kandiller

*******

Miraç kandiliniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!

*******

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.

*******

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.

*******

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilinizi kutlarım Allah’a emanet olun. Güzel kandiller..

*******

Çok mala sahip olana zengin denmez, kalbi zengin olana denir. Kalp zenginliğinden mahrum olan kimse, ne kadar geniş servete sahib olursa olsun yine de fakirdir. Tamahı ve hırsı sebebiyle de halk nazarında hakirdir. Kalbi zengin olan kimse de dünya malından ne kadar fakir olsa da herkesin nazarında muhteremdir.

*******

İnsanı miraca götüren yol barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçer. Birlik ve beraberlik içinde Miraç Kandiliniz mübarek olsun

*******

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun...

*******

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun...

 

*******

Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet dolu bir kandil geçirmenizi dileriz.

*******

Güneş geçer gece gelir. Yaşam biter, ölüm gelir. Unutulduğunu sansa da insan, her önemli günde akla ilk yürekten sevilenler gelir. Yüzünde nur, aklında ilim, kalbinde Allah, La ilahe illallah. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, Miraç Kandiliniz mübarek olsun...

*******

Rabbim Sen affedicisin affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri mübarek Miraç kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. Amin! Hayırlı Kandiller.

*******

Peygamber Efendimizin bu kutlu yolculuğu; sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olması dileğiyle Miraç kandilimiz hayırlı olsun.

*******

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kalbiniz nur dolsun, makamınız firdevs, dualarınız kabul olsun. Miraç kandiliniz kutlu olsun...

*******

2024 MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI YAZILI

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun? Bu gece beraat gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.

*******

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller...

*******

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

*******

Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. Kandiliniz Mübarek Olsun!

*******

Bu mübarek gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim.

*******

Miraç gecesi, duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece dualarımızı eksik etmeyelim. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Miraç Kandili kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bir gündür. Bu günü layıkıyla yaşamak dileğiyle. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Tefekkür ve şükür vesilesi olan bu mübarek günde dualarımızın kabul olması dileğiyle...Kandiliniz mübarek olsun

*******

Bugünün hepimiz için ruhani bir arınma sağlaması dileğiyle...Kandiliniz mübarek olsun

*******

Anlam ve gönül dünyamıza ışık tutan Miraç Kandili hepimiz için mübarek olsun

*******

Üç Aylar; Müslümanın ruh şöleninin başlangıcıdır. Recep ve Şaban kurulacak gök sofrasının habercisidirReceb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. Hayırlı Kandiller.

*******

Yaratana daha derin bir şükür imkânı bulacağımız Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Sizin, ailenizin ve tüm İslam âleminin Miraç kandilini tebrik ediyorum.

*******

Bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını dilerim.

*******

Rahmet, mağfiret ve bereketi bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi bu günün hayırlara vesile olmasını dilerim. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

*******

Miraç Kandili; kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe ederek geleceğimizi planlamamız için büyük bir fırsattır. Bu vesileyle Miraç Kandilinizin hayırlara vesile olmasını dilerim.

*******

Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını temenni ediyor, Üç Aylar ve Miraç Kandilinin bolluk, bereket, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.*******

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARININ ÖNEMİ

Miraç Kandili mesajları İslam aleminin odağında yer alıyor. Müslümanlar 10 Mart tarihinde yılın ikinci kandilini idrak edecek. Resimli, yazılı ve duası Miraç Kandili mesajları, sevdiklerine bu özel günün geldiğini haber vermek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar uzakta olan sevdiklerine kandil mesajları göndererek güzel dileklerini iletiyorlar.

Kandiller zincirinin ilk halkası olan Miraç Kandili'ni idrak etmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşların ana gündemlerinden biri de kandil mesajları oldu. Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. Bu paylaşımda kandil mesajları da vesile oluyor.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Hazreti Muhammed (s.a.v) Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti. Miraç hadisesi budur.

🤲MİRAÇ KANDİLİ 6 ŞUBAT DEPREM MESAJLARI 2024

Toprak titrediğinde yüreklerimizdeki sevgi ve dayanışma da titredi. Bugün, birbirimize kenetlenerek sevdiklerimizi anacağız. Miraç Kandili'niz mübarek olsun. Selam ve dua ile.

6 Şubat'ın acı hatıralarıyla dolu bu gün, birlik olma ve sevgiyi çoğaltma zamanıdır. Kayıplarımızı dualarla anıyor, Allah bu mübarek Miraç Kandili gecesinde dualarımızı kabul etsin, İnşAllah.

Depremin yıldönümünde yaşananları hatırlamak, gelecekteki felaketlere hazırlıklı olmak için önemlidir. Depremin yıldönümünün denk geldiği bu mübarek Miraç Kandili gecesinde Allah dualarımızı kabul etsin, geride kalanlara hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin 1. yılında sevdiklerini kaybetmiş olan herkesin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Acılarınızı paylaşıyor, bu mübarek gecede dualarımızın kabul olmasını diliyoruz.

Bugün, 6 Şubat 2024. Acılarımızı taze tutarak geleceği inşa etmek için bir araya gelme günü. Aynı zamanda Miraç Kandili olan bugün Allah'a şükretme günü. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyor, kandilinizin mübarek olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

Bugün 6 Şubat 2024 ve aynı zamanda Miraç Kandili. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından 1 yıl geçti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabır diliyorum. Hayırlı kandiller.

Bu gece dualarımızda 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybetmiş olan kardeşlerimizi anıyoruz. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Bugün 6 Şubat 2024 ve aynı zamanda Miraç Kandili. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından 1 yıl geçti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabır diliyorum. Hayırlı kandiller.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yaşanan acıları hatırlayarak, dualarımızı tüm kayıplarımız için yükseltiyoruz. Allah bu mübarek gecede dualarımızı kabul eylesin.

.

Yorum Yaz