matesis
dedas

Mardin’in Gururu Oldular

Bilim Kahramanları Derneği koordinasyonunda, İstanbul’da bölge birincileri arasından düzenlenen yarışmada birinci olan Midyat Sivrice Ortaokulu öğrencileri, İspanya’da düzenlenecek turnuvada Mardin adına Türkiye’yi temsil edecek.
  • 24.03.2014 16:05
Mardin’in Gururu Oldular
Gaziantep'te bölge şampiyonu olduktan sonra İstanbul’da ‘Bilim Kahramanları Derneği’ koordinesinde, Türkiye’nin dört bir yanından katılan genç mucitler, ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ turnuvasında Midyat’ın gururu oldu. Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST Lego League İstanbul Turnuvası'na, Midyat Sivrice Ortaokulu adına katılan 10 öğrenci (Sivricedream takımı) bölge birincileri arasından en iyi proje ödülünü aldı. Öğrenciler, derece elde eden 5 takımla birlikte 28-31 Mayıs tarihinde Türkiye adına İspanya’da düzenlenecek olan turnuvaya katılacak.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİLECEKLER Köy okulunun göstermiş olduğu başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, “Köy okulumuzun böyle bir projeye katılması beni ayrıca mutlu etti. Katılması dahi bizim için mükemmel bir olaydır. Öğretmen arkadaşlarımızın da özverili destekleriyle şimdi de İspanya ayağı var, ayrıca İstanbul’da öğrencilerimize destek veren hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyorum. Bu tür destekler olduğu müddetçe öğrencilerimizin daha da başarılı olacağına inanıyorum. Bir devlet okulu olarak böyle bir başarıyı elde eden öğrenci ve öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum.”diye konuştu.
Okul Müdürü Mehmet Arslan ise “22-23 Mart 2014 tarihinde İstanbul’ da FLL’nin (First Lego Leagu ) düzenlemiş olduğu 10. FLL yarışmasına Gaziantep’te proje dalında birinci olarak İstanbul’da düzenlenen yarışmaya hak kazanıp İstanbul’daki yarışmada, Özdeğerler dalında birinci olarak 28-31 Mayıs tarihlerinde İspanyadaki Uluslararası yarışmada tarihi Midyat’ımızın genç mucitleri olarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmekten gurur duyacağız. Bu projeye katılmamızda maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyen; öğretmen ve öğrencilerimizi bu heyecanlı yürüyüşte yalnız bırakmayıp motivasyonunu sürekli üst seviyede tutmasını sağlayan Kaymakamımız Sayın Oğuzhan Bingöl ‘e Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Şişman ve Köyün ileri gelen büyüklerinden Hadi Acar beyefendiye Okulda görevli Okul Müdür Yardımcılarım Tekin Taş ve Fehmi Noyan’a ve Öğretmenlerimiz Nevin Bitirgiç, Yusuf Tongüç ve diğer öğretmenlerime göstermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederim .Ayrıca bizleri Gaziantep’te misafir ederek İstanbul’da yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen başta Gaziantep Sanko Koleji Müdür Başyardımcısı Uğur Çekiçi ve öğretmenlerine teşekkürlerimi borç bilirim. Küçük ama yürekleri büyük olan Bilim Kahramanlarının İspanya’daki yarışmada da Ülkemizi Başarıyla temsil edeceklerini temenni eder hepsinin gözlerinden öperim.”dedi.
9 ile 16 yaş arası genç mucitler için düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ turnuvasının bu yıl onuncusu düzenlenirken, öğrenciler Mardin’i temsil etmenin gururunu yaşıyor. Öğrenciler, 28-31 Mayıs 2014 tarihlerinde İspanya'da yapılacak olan FLL Open European Championship'de Türkiye'yi temsil edecek.

'9-16 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR PATENT BAŞVURULARI İLE GELECEĞE UMUT OLUYOR''

Geçen sene turnuvalara katılan 146 takımın 5'i patent başvurusunda bulundu. Bilim Kahramanları Derneği, daha fazla takımın patent başvurusu seviyesine gelmesini amaçlıyor. Bugün patent başvurusu yapan takımlar, yarın melek yatırımcı bulabilir, içlerinden bilim insanı, mühendis, etkin girişimciler çıkabilir. Hatta gün gelir, bu gençler Nobel Ödülleri'ne aday olabilir! Neden olmasın?

Yorum Yaz