tatlidede

Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) - Hasan Erimez Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) kimin eseri? Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) kitabının yazarı kimdir? Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) konusu ve anafikri nedir? Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) kitabı ne anlatıyor? Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) PDF indirme linki var mı? Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) kitabının yazarı Hasan Erimez kimdir? İşte Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 26.01.2023 06:00
Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) - Hasan Erimez Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Hasan Erimez

Yayın Evi: Ötüken Neşriyat

İSBN: 9786051555737

Sayfa Sayısı: 448

Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Dünya üstünde bugüne kadar yaşanmış pek az göç, tarihin seyrini geri dönülmez olarak değiştirmiştir. Bunların başında da Oğuz boylarının göçü geliyor. Daha önce kaleme aldığı Demirdağın Kurtları ve Kutlu Kağanlık -Göktürklerin Doğuşu- romanlarıyla tarihî roman severlerin büyük beğenisini kazanan Hasan Erimez, bu kez de Göktürk Kağanlığı’nın yıkılmasından sonra kaderlerini yeni bir istikamette arayan Türklerin yüzyıllar süren o destansı göçüyle okuyucuların karşısına çıkıyor. İç Oğuz’un Dış Oğuz’a karıştığı, kardeşin kardeşi tanımadığı, sadece düşmanlarla değil, çetin tabiat şartlarıyla da mücadele edilmesi gereken bu göçte, Türklerin başından ne gibi serüvenler geçecek? Kayılar, bu amansız yolculukta hangi tarihî görevi yerine getirecek? Türklerin esenliğini sağlayan “Kutsal Taş” bulunabilecek mi? “Dirlik Ağacı” nerede kök salacak? Binlerce Oğuz’a mezar olan Guzyutan Dağı nasıl aşılacak? Türkler Müslümanlığı nerede ve nasıl kabul edecekler? Tuğrul ve Çağrı Beyler, Oğuz boylarını bir araya getirebilecekler mi? Hasan Erimez; Tanrı Dağları’ndan Anadolu’ya uzanan Oğuz göçünü anlattığı Bin Yılın Göçü -Alpler Çağı-’nda Türk kültürünün maddî ve manevî birikimlerinin nasıl kazanıldığını yüzlerce kaynaktan süzerek okuyucularını unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) Alıntıları - Sözleri

  • Oğuz'un yurdu namusudur .!
  • "İn gök tahtından Han Tanrı!" "Çık yolumuza gökkurt!" "Atlan gel Oğuz Han!"
  • Dirlik, özünü bilmektedir ve dahi özündeki kuvvetten umudu kesmemektedir.
  • “Var imdi yol senindir. Hak Tanrı Teâlâ üstünde, iki cihan serveri adı görklü Mehemmed Yalavaç Baba yüreğinde, Şâh-ı Merdan Ali babamız bileğinde olsun”
  • Dirlik dediğin öyle bir şeydir ki; gidecek bir tek yaylağın ve kışlağın olmasa da, bütün yaylaklara ve kışlaklara sahip olacak kuvveti kendinde görmendir. Kör kuru diline bir yudum suyun olmasa da, bütün suların akışını değiştirecek kuvveti kendinde görmendir. Dirlik dediğin bir avuç erle kalsan da, üzerine yedi koldan yağı seğirse de, o bir avuç erle yedi kol yağıyı bozup yedi iklimi tutacak kuvveti kendinde görmendir. Dirlik, özünü bilmektir ve dahi özündeki kuvvetten umudu kesmemektir.
  • Dar günde adamın delisi yeğdir dar günde de deli olmayacaksa ona adamlık ne gerektir
  • Bin adımlık yolda bir adımı az, bin alpli yağı ordusunda bir adamı değmez görem
  • At izi it izine, it izi kurt izine değmiştir.
  • . Çakal, sisli günde el ovuşturur. .
  • . Oğuz'un yurdu namusudur! .

Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) İncelemesi - Şahsi Yorumlar

kitap/kitap--43941 nı ne kadar sevdiysem bu kitabı bir o kadar sevemedim. Ne beylikleri anlayabildim, ne yerleri. Talas savaşıyla başlıyor, karluklar kuruluyor, Oğuz yabgu devleti kuruldu derken birden ortaya kılıç arslan çıkıyor. Göç yolu kesinlikle tanrı dağları değil (öyle diyenler olmuş). Ceyhun ırmağı ötesine geçmelerini referans alarak, pamir veya badanşah Dağları arasında kaldım. Neden bu kısma takıldım; tarihi hangi romanı okursam okuyayım illa haritalara bir göz atarım döneme bakarım, başkaları neler yapmış bakarım. Ama bu kitapta hiç birini anlamadım. Hazarlar, peçenekler, harezmliler birbirine girmiş. Onları anlamaya çalışırken kılıç arslan nereden çıktı. Bende anlamamış olabilirim. Araya dede korkut, şehname serpiştirilmiş. Hadi hepsi tamam. 80 sayfa falan sonra Talas savaşına geliyor bari öncesinde ruhu albızlara yem olası kuteybe den bir şeyler geçseymiş. Okuyayım geçeyim diyorsanız okuyun, benim gibi takıntılıysanız okumayın. Kitapta geçen Yeri, tarihi, devletleri anlayan kişiler beni aydınlatsın rica ediyorum. (Fatma yıldız)

Bana göre bir yazarın, özellikle genç bir yazarın milli destanlardan, milli mitolojiden faydalanması oldukça kıymetli ve Hasan Erimez bu konuda tabiri caizse elini hiç korkak alıştırmamış. Göç Destanından beslenmiş, Kavimler Göçü döneminde milletimizin yaşadığı zorlukları, müslüman olma sürecini kusursuz bir biçimde aktarmış. Dönem yaşayışı, kültürü, siyasi ilişkileri bakımından oldukça dolgun bilgiler içeriyor, bu açıdan yaklaştığımızda yazarın döneme epeyce hakim olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca karakterler bakımından bakınca kimine göre iddialı bir söz söylemiş olacağım belki; Hasan Erimez bizim kendi George Martin'imiz. Zira ana karakter diyebileceğimiz kişilerin karakter gelişimi açısından parlamasına, sönmesine ve hikayeden ayrılmasına şahitlik edebiliyoruz. İyi okumalar. (Tulpar)

İlk cümlesinden son cümlesine su gibi akan bir eser. Daha önce yazarın Demirdağın Kurtları kitabını okumuştum, orada da sürükleyici anlatımı insanı cezbediyordu ama bu kitap gerçekten bir başka olmuş. Bir insan temposunu baştan sona korumayı nasıl başarabilir? Olay anlatımının su gibi akması, kahramanların birbiri ardına sahneye çıkıp sahneden silinmesi, kahramanlık, yokluk, kırgınlar, sefalet, özellikle kahramanların karşılıklı konuşma sahneleri, kengeş sahneleri müthişti. Benim tek eksik bulduğum, birkaç yerde savaş sahneleri tasvir ediliyor; buralarda biraz zayıf kalınmış gibi. En azından ATSIZ’ ın 'Bozkurtların Ölümü' kitabını okuyan bir okuyucu için bu eser savaş tasvirinde biraz yavan kalıyor. Eser düşünücüler için, günümüz vatanseverlerine çok güzel öğütler içermekte. Malum Oğuz’da şer tükenmiyor. "Söz anlayana söz devletli, sözden anlamayana kiriş devletli !" (S.436) Bu yaşta böyle eserler ortaya koyan yiğitlerin olması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Şiddetle tavsiye ederim mutlu okumalar. 20.07.2019 22:56 Erciş (Ali Dayıcık)

Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) PDF indirme linki var mı?

Hasan Erimez - Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt) PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hasan Erimez Kimdir?

Hasan ErImez; 1989 yılında Adana’da doğdu. Lise eğitimini Çobanoğlu Ticaret Lisesi’nde tamamladı. Yazar, Anadolu Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki eğitimine devam etmektedir. Edebî faaliyetlerine Ulukayın dergisinde neşredilen şiir ve makaleleri ile başlayan yazar, daha çok kadim Türk tarihini merkeze alan romanları¨zerinde çalışmaktadır.

Hasan Erimez Kitapları - Eserleri

  • Demirdağın Kurtları
  • Kutlu Kağanlık
  • Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt)
  • Gaziler Çağı
  • Temirkut 1
  • Evvel Zaman Öyküleri
  • Temirkut 2
  • Temirkut 5
  • Temirkut 4
  • Temirkut 3
  • Kutlu Kağanlık
  • Demirdağın Kurtları
  • Bin Yılın Göçü 1 - Alpler Çağı

Hasan Erimez Alıntıları - Sözleri

  • Cihanın yarısını yurt diye verseler, altın saçaklı otağlara kondursalar, tepe tepe altın gümüş yığsalar dahi boyunduruk altında olduktan sonra bir Hun onursuz ve çaresiz sayılır. (Temirkut 4)
  • Tanrı gururla söyler gibi onların adını ilan etti: "Türk!" (Temirkut 1)
  • Bin adımlık yolda bir adımı az, bin alpli yağı ordusunda bir adamı değmez görem (Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt))
  • Erlik gününde sayıca çok olan değil, erce vuruşmayı bilen kazanır! (Kutlu Kağanlık)
  • Kişioğlu bu günler için iradeyle donatılmıştır. Tasasız yaşamak zaten imkansızdır. Hayatın sırrı, tasayı göğüsleyerek yaşamaktır. (Kutlu Kağanlık)
  • “Bir gün gelecek ve bir Gök Türk çerisiyle ordular ye­neceğim, göreceksin.” (Kutlu Kağanlık)
  • İlim derler buna, gönlü yetmeli insanın. Gönlü yetmeyen dünya malını bağışlasa ilim sahibi olabilemez. (Gaziler Çağı)
  • Yüce gayeler uğruna çıkılan yollar, yüce gönüllü erlerle yürünür. Şimdi bir çatal yolun eşiğindeyiz ki, burada cesurlarla korkaklar ayrılacak. Yüreğinde tanrı kutunun buyurduğu yüce ülkenin ateşini taşımayan korkakların bizim yolumuzda gereği yoktur. Ok cesurların elinde öldürücü olur, at cesurların altında fırtına gibi uçar, kılıç cesurların elinde kan döker ve zafer cesurların yüreğiyle kazanılır. (Temirkut 4)
  • Vurduk dağlar başına Bak feleğin işine Erinçli ol Aşina Soyunun öçünü almaya geldik Keskin kılıç ellerde Tayma kopar dillerde Yitirilmiş illerde Utku koşukları çalmaya geldik Buyruğudur Çağan'ın Börü soylu kağanın Der: "O soysuz yağının" Ölüm korkusu olmaya geldik (Demirdağın Kurtları)
  • Buyruğu kesin ve netti:"Ya onlar tükenip yok olacak, ya biz!" (Demirdağın Kurtları)
  • "Ok cesurların elinde öldürücü olur, at cesurların altında fırtına gibi uçar, kılıç cesurların elinde kan döker ve zafer cesurların yüreğiyle kazanılır." (Temirkut 4)
  • √ İtten it kurttan kurt doğar, beğim. .. (Gaziler Çağı)
  • "Eliğ tutgınça od tut." Yabancıyı tutacağına ateş tut. (Demirdağın Kurtları)
  • “Türklerin idare etmediği, töre yürütemediği yeryüzü kargaşada sayılır. O vakit Türkler için kalgançı çak * başlar. Böyle giderse efendilikten düşeceksiniz ve sizin için kalgançı çak başlayacak!” * kıyamet (Temirkut 1)
  • "Ama bizde de bilek var, cesaret var. En büyüğünü, en engebelisini, en ıssızını, en ölümcülünü, en ulusunu aşmak için var. Ola ki sabah ola. Gün ağara, güneş doğa. O vakit kartalların uçamadığı, parsların varamadığı, yılanın bile sokulamadığı yerler gideriz." (Demirdağın Kurtları)
  • At izi it izine, it izi kurt izine değmiştir. (Bin Yılın Göçü - Alpler Çağı (1.Cilt))
  • Kaderin en beklenmedik anda ortaya çıkan, kudretli bir cilvesi vardı. Felakete en yakın olunan yer saadetin doruklarıydı. (Temirkut 1)
  • Uluğ devlet, töreli budun, sarsılmaz ordu! (Temirkut 3)
  • İnsanın hedefi benliğinin aynasıdır. (Evvel Zaman Öyküleri)
  • Tanrı, gururla söyler gibi onların adını ilan etti: “Türk!” (Temirkut 1)

Yorum Yaz