Türk Yazar Ahmet Özdemir edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ahmet Özdemir hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ahmet Özdemir hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ahmet Özdemir hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1948

Doğum Yeri: Şarkışla, Sivas

Ahmet Özdemir kimdir?

--reklam--

Ahmet Özdemir Kitapları - Eserleri

  • Türk Manilerinden Seçmeler
  • Kerem İle Aslı
  • Moğol İstilası
  • Kur'an'da Aile Mefhumu
  • Türk Atasözlerinden Seçmeler
  • Karagöz İle Hacivat
  • Çığ
  • Türk Bilmecelerinden Seçmeler
  • Şahmaran'ın Kaderi
  • Bozkurt Destanı
  • Kız Kulesi'nin Gizi
  • Avşarlar ve Dadaloğlu
  • Gevheri Hayatı, Sanatı, Şiirleri
  • Güncel Meselelere Fıkhi Çözümler
  • Ahmet Haşim
  • Hediye
  • Radyo Tiyatroları
  • Keloğlan'ın Oyunu Irmaktan Çıkarır Koyunu
  • Aşık Ruhsatı
  • Kara Fatmalar Ölmez
  • Oğuz Kağan Destanı
  • Türkçe'de Deyimler
  • Halk Kültüründe Kazdağları
  • Keloğlan Zengin Olmuş
  • Karacaoğlan
  • Hz. Peygamber’in Fıkhi Hükümlerindeki Usul ve İlkeler
  • Hayatın Kendisi Şiir
  • Yitikçibaşı Keloğlan
  • Sait Faik
  • Dadaloğlu
  • Arayışlar
  • Kur'an'da Yeralan Fıkhi İlke ve Konular
  • Bir Yaz Günü Üşütmek
  • Leyla ile Mecnun
  • Aşık Sefil Selimi
  • Temel Fıkhi Bilgiler
  • Keloğlan İle Gülyüz
  • Karacaoğlan Hayatı, Söylenceleri, Sanatı ve Şiirleri
  • İslam Hukukunda Uluslararası Kamu Düzeni ve Savaş Hukuku
  • İlköğretim Atasözleri-Deyimler Sözlüğü (Ciltli)
  • Hayatı, Sanatı ve Eserleriyle Rıza Beşer
  • Cönklerden Günümüze Halk Şairlerimiz
  • Hadislerin Rehberliğinde Kardeşlik Hukuku
  • Hacı Bayram Velî ve Eşrefoğlu Rumi
  • Göç Destanı
  • Folklor Penceresi
  • Ergenekon Destanı
  • Ergenekon Destanı
  • Kur’ân’da Barış ve Güven
  • Üçleme
  • Truva'nın Tahta Atı
  • Şiirlerle Yaşamak
  • Sevgi Çıkmazı
  • Nemrut'un Sonu
  • Yitikçibaşı Keloğlan
  • Dertli
  • Cumhuriyetimiz Şiirimiz
  • Cumhuriyet Dönemi Türk Hikâyesi
  • Cenap Şahabettin
  • Bozkurt Destanı
  • Bir Uzun İnce Yol Ki
  • Barla Sıddıkları
  • Barla Rehberi Nur Menzili
  • Abdülhak Hamit Tarhan
  • Bütün Yönleriyle Türk Halk Edebiyatı Bilgileri

--reklam--

Ahmet Özdemir Alıntıları - Sözleri

  • ... içime dar, güvendiğim dağlara kar yağıyor. (Kerem İle Aslı)
  • Bozok Han'dan sürer gelir ötesi Özeroğlu Seyfi Han'dır atası Baz şahinler sarı kaplan yuvası Varılmaz yurduna Küçük Alioğlu Dağlarında hüma, geyik sekişir Engininde keklik turaç ötüşür Düşmanların sınırından bakışır Giremez yurduna Küçük Alioğlu Âşık Dadal varsın ünün söylesin Halep'in paşası sofrasın dersin Beylan'ın beyleri pekmezin satsın Tuğlar sana layık Küçük Alioğlu    18. yüzyılın ikinci yarısında. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde bulundukları bölgeleri istedikleri gibi yöneten derebeyleri türemişti. Bunlardan birisi de Küçük Alioğlularıydı. Bunlar Payas-Dörtyol bölgesinin derebeyleriydi.    Bu şiir Küçük Alioğlu Halil Paşa için söylenmiştir. Halil Paşa. Zamanında Küçük Alioğulları en parlak dönemini yaşamıştır. Bu dönemde üzerlerine gönderilen orduları yenen Halil Paşa aynı zamanda Hac'dan dönen 3. Selim döneminin sadrazamı Yusuf Ziya Paşa’yı da korkutmuştu. Sadrazam Yusuf Ziya Paşa, Antakya'ya gelmişken Payas'tan geçemeyip kuzeye yönelerek Anadolu içlerinden ancak İstanbul'a varabilmişti. Dadaloğlu, işte bu Halil Paşa'yı övmektedir.     (Avşarlar ve Dadaloğlu)
  • Gördes terminalinde otobüse biniş... Yine kısa bir veda. Otobüsün buğulu ve soğuk camında, dışarıda beni uğurlamaya gelen insanlara sallanan bir çift el... Benim ellerim... Titrek ve bitkin... (Çığ)
  • “sorunlar çözülmek için vardır” (Kur'an'da Aile Mefhumu)
  • Yara yara bir kavgaya girmedik Sağa sola kılıçları çalmadık At üstünde döğüşerek ölmedik Ok değmeden gözlerimiz kör oldu Birden kapıştılar kulunu, tayı Kanı garrah oldu yoksulu, bayı Böyle sağ gezmeden ölmemiz iyi Mahşerece söylenecek şor oldu Bütün iskân oldu Avşarlar, Kürtler Yürekten mi çıkar ol acı dertler Mezada döküldü boyn’uzun atlar At vermemiz iskânlıktan zor oldu Öğüt versen öğütlerden almayan Çağırınca mencilise gelmeyen Yurtlarının kıymetini bilmeyen Her birisi bir kötüye kul oldu   Dadaloğlu'm der de sözün sırası Yara biter bitmez dilin yarası Mağrıbınan maşırığın arası Size bol da bizim ele dar oldu. Son Yozgat-Bozok sürgününde devletin memurları çeşitli bahaneler altında, özellikle de vergi adı altında Avşarları soyarlar. O zaman Avşarlarda para olmadığından, bu memurlar o güzelim Türkmen atlarına el koyarlar. Bu hareket Avşarlar'a çok dokunur. Dadaloğlu bu olayı dile getirir: (Avşarlar ve Dadaloğlu)
  • Bir beyaz lerze, bir dumanlı uçuş, Eşini gaib eyleyen bir kuş gibi karlar Geçen eyyâm-ı nevbaharı arar… Ey kulûbün sürûd-i şeydâsu, Ey kebûterlerin neşideleri, O baharın bu işte ferdâsı Kapladı bir derin sükûta yeri… (Cenap Şahabettin)
  • Sait Faik bir gazeteye iş için başvurur. Birkaç sorudan sonra Dünya görüşünüz nedir ? diye sorulur. "Yoktur" der Faik Yani nasıl bir dünya isterdiniz der . Tekrar sorar mecmuaci. Herkesin mesut olduğu. Olamasa da en azından işi olduğu ,doydugu bi dünya "der. (Sait Faik)
  • Yalnız seni sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur. (Cenap Şahabettin)
  • *Akıl yaşta değil, baştadır. *Akıl akıldan üstündür. *Akıl kişiye sermayedir. (Türk Atasözlerinden Seçmeler)
  • Erdem başı til. (Erdemin başı dildir.) (Türk Atasözlerinden Seçmeler)
  • Aşktır beni sevda ile söyleden Firkattir cevr ile sinem dağladan Gurbettir gözlerimden kan ağladan Biri firkat biri gurbet biri aşk (Gevheri Hayatı, Sanatı, Şiirleri)
  • Şol göçen ellerde bir çiçek kokar Cennet'ala kokusu var alana Lalesi, sümbülü kendi yanında Görünce aklımı saldı talana İkrar versem ikrarımdan Alman mı Bir söz desem hatırımı kırmam mı Al yanaktan bir çift öpüş vermen mi Kömür gözlüm seni deyip gelene Yeryüzünde arıların balısın Gökyüzünde hurilerin pirisin Engininde mor sümbüllü korusun Kız hatırın kıymetini bilene Dadaloğlu derde yar sende ahım Güzeller içinde sultan-ı şahım Bir sualim vardır zülf-i siyahım Ne veriyon kız derdinden ölene (Avşarlar ve Dadaloğlu)
  • Çok dinle, az konuş.Sözü akılla söyle ve bilgiyle süsle. (Türk Atasözlerinden Seçmeler)
  • Yedi iklim dört Köşeyi dolandım Meğer düna her tarafta bir imiş Ben dünyayı Ali Osman'ın sanırdım Meğer dünya dört sultanlık yer imiş İrili ufaklı insan piç oldu Onlar doğdu geçinmesi güç oldu Altı arap atlı şahbaz nic'oldu Mamur sandım yalan dünya çürümüş Okuttuğun tutmaz oldu alimler Kalktı da kitaptan arttı zulümler Terlemeden mal kazanan zalimler Can verirken soluması zor imiş Dadaloğlu'm der ki sözüm vasiyet Benim sözüm dinleyene nasihat Besmelesiz kazanılmış piç evlat O da dünyasına ziyankar imiş (Avşarlar ve Dadaloğlu)
  • Yaktı beni aşk oduna o yanmaz Ya ne dersin merhametsiz o yara Seher oldu feryadımdan uyanmaz Umarım ki öte bülbül uyara .. Vurdu beni zalim kanlı yaramaz Gayet çoktur değil benim yaram az Bana yardan gayri cerrah yaramaz Umarım ki gine bağrım o yara (Gevheri Hayatı, Sanatı, Şiirleri)
  • “Kahramanlarım korkmayın! Üç beş çapulcuya pabuç bırakmayız. Burayı onlara cehenneme çeviririz. Haydi aslanlarım. Gösterin onlara günlerini.” “Komutanım mühimmatımız bitiyor.” “Aslanlarım hemen bir yokunu bulup göndereceğiz.” “Konutanım acele edin, üzerimize geliyorlar. Sıkıştık. Çapraz ateşte kaldık. Merminiz bitiyor.” “Geliyoruz aslanlarım.” (Çığ)
  • Bir başkasıyla hem yalnızlığımı hemde ekmeğimi bölüşmeyi canım çekiyorsa .. (Sait Faik)
  • aldanır herkesi gerçek dost sanan dost diyerek menfaate yaslanan bugün benim için gözü ıslanan yarın hançerini çakar döşüme (Aşık Sefil Selimi)
  • ... Mevlam Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül (Aşık Ruhsatı)
  • İnsan süsü, yüz; yüzün süsü, göz; aklın süsü, dil; dilin süsü, sözdür. (Türk Atasözlerinden Seçmeler)