Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Çınar Ata kimdir?
--reklam--
Çınar Ata Kitapları - Eserleri
- Sarp Yokuş
- Sur'a Üflenene Kadar
- Öncekilerin Masalları
- Asla Boyun Eğme
- Seyyid Nesîmî - Dosdoğru Yol
- Ahrâr - Hace Ubeydullah
- Hz. Muhammed (s.a.v.)
- Sur'a Üflenene Kadar
--reklam--
Çınar Ata Alıntıları - Sözleri
- Türk'ün en büyük hasleti ihanet etmemektir. (Sarp Yokuş)
- Aylardan Ramazan... Altı ay önce kırka atılan adım. Hira, mağara değil ana rahmi... Suya susayan toprak yalvarmakta. Çöle inen nur... Vakit tamam oldu: Oku! (Hz. Muhammed (s.a.v.))
- Günahta ısrar etmek ne kadar büyük günahsa Rabbimin yardımından umut kesmek daha büyük günahtır. (Seyyid Nesîmî - Dosdoğru Yol)
- Şeytanın ve nefsinin oyunları karşısında sığınabileceği limanları vardı: İman, hidayet ve tefekkür. (Sur'a Üflenene Kadar)
- Ölüm önünde; kimse kimsenin eşi, dostu, sahibi, kölesi değilmiş. (Asla Boyun Eğme)
- Yapılan her iyilik, söylenen her güzel söz bazı durumlarda insana acı verir. (Sarp Yokuş)
- Rabbinin sonsuz varlığını ve kudretini idrak için hareket etmeden beklemek ve susmak kadar güzel bir himmet olamazdı. (Sur'a Üflenene Kadar)
- İlk tanışa (yurda) verilen selam buruk ve tedirgindir. (Sarp Yokuş)
- Tevazu iman belirtisidir. (Ahrâr - Hace Ubeydullah)
- Hiç beklemediğiniz bir mutluluk gelip sizi kucaklayınca o sevincin içinde bir kaybetme korkusu belirir ya... Öylesine titrek gülüş vardı yüzünde. (Asla Boyun Eğme)
- Ruhunu Rahman'ın rahmetinde uyutmak (Öncekilerin Masalları)
- Sırlar herkesten saklanırsa, saklandığı insan ne kadar çoksa o kadar kıymetlidir. (Sur'a Üflenene Kadar)
- Raviler rivayet eder ki; yeryüzüne haşmetle oturmuş göğsü yüce dağlar, Uluğ Tanrı 'nın kudret nişanıydı. (Sur'a Üflenene Kadar)
- Çaresizlik insanın en tehlikeli yanıdır. Çözümsüz kalan insan tüm oyunu bozar. Kuralların tamamını kaldırır. (Seyyid Nesîmî - Dosdoğru Yol)
- İşin aslı nerede durduğun değil, o durduğun yerde nasıl durduğunmuş. (Ahrâr - Hace Ubeydullah)
- Rabbimden başka bu başı kim eğebilir. (Asla Boyun Eğme)
- Yalancının en büyük gücü iyi yalan söylemesi değil yalancı olmadığına inandırmasıdır. (Seyyid Nesîmî - Dosdoğru Yol)
- Kötülük için çaba gerekir. (Seyyid Nesîmî - Dosdoğru Yol)
- Azgınlık kılıcını çeken, onunla kendi elini keser. "Mansur Bin Ammar" (Öncekilerin Masalları)
- Dini, milleti, rengi, dili ne olursa olsun insana yapılan yardımın mutlaka mutluluk getirdiğini bizzat burada yaşayarak öğrenmişlerdi. (Sur'a Üflenene Kadar)
Yorumlar
0 yorum