Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Davut Aktaş kimdir?
--reklam--
Davut Aktaş Kitapları - Eserleri
- Güz Düşleri
--reklam--
Davut Aktaş Alıntıları - Sözleri
- Tomurcuk kokardı hayat. Yaşadığımız şehir Kan kokardı. Acı bir hayal kırıklığıydı O bütün Eski ölümler. Tutsak tenleri taşırdı Dağlardan inen Sevdalı rüzgarlar. Rüyalarımızı yönetirdi cellatlar Ve hep Haince vurulurduk. Toprak saklardı bedenimizi Utanırdı. Ilık düşlerimiz vardı o yerlerde. (Güz Düşleri)
- Kar yağıyor. Koyu yeşil taşta Dışarısı karanlık. Pusuya yatmış soğuk. Sudaki don sevdası. Soğukta hatırlıyor insan; Geçmişte bıraktıklarını... Kirli, Sığınaksız, Hep o çocukluğum geliyor aklıma. Asfalt kokan şehrin Beton evlerinde, Ardasız gölgemin burukluğu. Bir avuç Damlaların ışıltısında Uyku gezer sözlerim. Islak, Soğuk, Dörtgen taş; Sinema duvarı olur Çocukluğumu izlerken... Kar yağıyor. Yorgun, Soğuk gözlerim. Üşüyorum... (Güz Düşleri)
- Adını koyar O eski serüvenciler, 'Kitap ve sonsuz ilişki...' (Güz Düşleri)
- Dün sevgiyi öldürdüm, Yıkadım ellerimi usulca. Mutsuz çocuk, Elleri kokan çocuk. Serin bir düşün, Devingen Çalıntı sıkıntısında. Tanıdık mı Bu taşıdığın yüz? (Güz Düşleri)
- Bazen saniyeler Yüreğimin çarklarını öyle sarsar ki!.. Aynadaki yüzüm Mevsimin ilk şebnemi gibi Düş(er) oluyor. (Güz Düşleri)
- Yüreğine sakladığı tılsımda Yazı en büyük intihardır... (Güz Düşleri)
- Gece üç... Uykusuzluk, Günlerdir okuduğum, Yaşadığım sözcük. Yeni bir yaşama 'yeniden merhaba...' Zorunlu bir mekanda Gece üçün esrarını yakalıyorum mevzide. Gözlerini kapamış asker... (Güz Düşleri)
- Yakın Uzaktan doğarken, Zaman Adalarda esir kalır... (Güz Düşleri)
- Gittim... Yüzleşmek adına Evrene sunulan tüm acıları yaşamak adına Kabul ettim bu yolculuğu... (Güz Düşleri)
- Akşamın senfonisinde 'Ölüler öykü yazamaz' seslenişi. (Güz Düşleri)
Yorumlar
0 yorum