Doğum Tarihi: 1959
Doğum Yeri: Denizli
Erdoğan Özmen kimdir?
Psikiyatr, 1959 Güney-Denizli doğumlu. Birikim ve Akıl Defteri dergilerinde yazıyor. Yayımlanmış kitapları: Psikiyatri, Psikoloji, Politika (Zed Yayınlan, 1995); Psikanalizin Serüveni ve Çağrısı (İletişim Yayınlan, 2005);Şizofreni - Öteki Gerçeklik (Pedam Yayınlan, 2007)
--reklam--
Erdoğan Özmen Kitapları - Eserleri
- Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan
- Psikanalizin Serüveni Ve Çağrısı
- Rüyada Uyanmak
--reklam--
Erdoğan Özmen Alıntıları - Sözleri
- Asla tamamlanmış, tüm hissedemeyeceğiz... (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
- "Bilmiyorlar, ama yapıyorlar." - K. Marx (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
- Ölüm ya da ayrılık çarptığında hayatlarımıza... Onları kaybettiğimizde, içimize oturan acı. Indirgenemez -ve genellestirilemez- bir şeyin gelip içimizi oyması ha bire. Birbiri ardına apansız patlayan kabarcıklarla nefesimizin kesilecek gibi olması. Kalbin üstündeki soğuk taş: "Ben şimdi, bundan sonra ne yapacağım?". Gönlün tekrar tekrar parçalanması, tuz buz olması: " Onlar yok artık, sonsuza dek ve tümüyle." Tarifsiz ağırlığıyla ezen, tıkayan, çaresiz bırakan, paralize eden, cesaret kırıcı keder. Dünyada sığınacak hiçbir yerin kalmadığı duygusu. Aynı keder ataklarinin, her seferinde yeniden başlaması. (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
- Psikanalizin temel keşfi, bilinçdışı onu materyalist geleneğin içine yerleştirir. Önsel bir olgu değildir çünkü bilinçdışı. Bu mateyalizmin psikiyatriye hakim olan kaba materyalizmden farkını vurgulamak önemli: Psikiyatrinin biyolojik-indirgemeci bir paradigma içinden söz alarak, ruhsal süreçleri nörofizyolojik ya da genetik bazı anormalliklerle açıklamaya çabasına içkin bir kaba materyalizmden tümüyle farklıdır - deyim yerindeyse- psikanalitik tarihsel-materyalizm. (Rüyada Uyanmak)
- “Bütünüyle unutulmuş gibi görünen şeyler bile bir biçimde ve bir yerde bulunurlar ve sadece gömülü durumdadırlar ve özne için ulaşılabilir değildirler.” (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
- Korunaksız, çıplak hissetmektir yas. Diğerleriyle aramızdaki bağların odağı kaybolmuştur. (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
- Sevgi böyledir işte. Öteki her neyse, onu olduğu haliyle sevmek. Onun bütün özelliklerini seve seve kabul etmek. (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
- Birisi öldüğünde geride kalan o boş yerle ne yapacağız? (Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan)
Yorumlar
0 yorum