Lev Grossman kimdir? Lev Grossman kitapları ve sözleri
Amerikalı Gazeteci ve Yazar Lev Grossman hayatı araştırılıyor. Peki Lev Grossman kimdir? Lev Grossman aslen nerelidir? Lev Grossman ne zaman, nerede doğdu? Lev Grossman hayatta mı? İşte Lev Grossman hayatı...

Amerikalı Gazeteci ve Yazar Lev Grossman edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Lev Grossman hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Lev Grossman hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Lev Grossman hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 26 Haziran 1969
Doğum Yeri: Lexington, M A, Amerika Birleşik Devletleri
Lev Grossman kimdir?
Lev Grossman Kitapları - Eserleri
- Büyücüler
- Büyücü Kral
- Büyücünün Diyarı
- The Silver Arrow
Lev Grossman Alıntıları - Sözleri
- Hayat bize tek bir şey öğrettiyse o da dilek dilemenin bir işe yaramadığıdır. (Büyücüler)
- Sadece şimdiye odaklanmıştı ve önemli olan sadece buydu. Yapacak işleri vardı. Hayatını toparlamaya çalışıyordu. Geçmişin burada söz hakkı yoktu. (Büyücünün Diyarı)
- Insanın kendini baştan aşağı tanıdığını sanırken yeni bir güce sahip olduğunu keşfetmesi, daha önce varlığını bilmediği bir güçle karşılaşması ve aniden hiç olmadığı kadar heyecan duyması ne kadar ilginçti. (Büyücünün Diyarı)
- Nerede olduğunuz fark etmezdi; kitaplarla dolu bir yerdeyseniz, evinizde sayılırdınız. (Büyücünün Diyarı)
- İnsanlar sadece açıklayabildikleri şeyleri görmeye çok kararlıdırlar. (Büyücünün Diyarı)
- Soran kişiden hoşlanır ve ona güvenirsen, evet, bunun ağır bir yük olduğunu itiraf ederdi: Başkalarına akıllı ve becerikli yüzünü gösteriyordu ve bu illüzyon değildi fakat içindeki bitkinlik çukuru da aynı ölçüde gerçekti. (Büyücünün Diyarı)
- Bunlar aynı zamanda benim duygularım; Gaziantep’ten Roma’ya giderkenki düşüncelerim… “…eve gitmenin onu neden bu kadar korkuttuğuna emin değildi. Ama sonra Breakbills’ten ayrılırsa onu bir daha geri almayacaklarından korktuğunu fark etti. Asla dönüş yolunu bulamayacaktı. … Ayrılmasının bir hata olduğu ve yaşaması gerekenin bu hayat olduğu illüzyonuna bıraktı kendini. Ama bu büyünün etkisi uzun sürmedi. Orada kalamazdı. Ailesinin evindeki bir şey ona artık çekilmez geliyordu. … Ailesinin dünyası sıradan ve evcildi.” (Büyücüler)
- Kendisinden daha az hoşlandıkça, bunun acısını insanlardan o kadar ağır çıkarıyordu ve bunu yaptıkça da kendisinden daha az hoşlanıyordu. (Büyücü Kral)
- Nerede olduğunuz fark etmezdi ; kitaplarla dolu bir yerdeyseniz , eviniz sayılırdı. (Büyücünün Diyarı)
- Mezun olduğunda hayatın bir roman gibi olacağını, kendi kişisel macerasının kahramanı olarak başrolü oynayacağını ve dünyanın ona yeneceği bir sürü kötülükler ve öğreneceği yaşam dersleri sunacağını sanmıştı. İşlerin öyle yürümediğini anlaması biraz zaman almıştı. (Büyücünün Diyarı)
- “-Buna hazır olmadığını düşündüğünü biliyorum. - Hazır olmadığımı biliyorum. - Ama asla hazır olamayacaksın. Sen hazır olduğuna karar vermeden olamazsın.” (Büyücüler)
- Çok uzun süre fazla uslu olursanız, insanlar sizi unutmaya başlıyordu. Bir sorun olmadığınız için, insanlar endişelenecek şeyler listesinden sizi siliyordu. Kimse sizinle ilgili tantana koparmıyordu. (Büyücü Kral)
- " Tutarsızlıklardan hoşlanmıyordu ve belirsizlikler çözümlenene kadar asla peşlerini bırakmazdı." (Büyücü Kral)
- Ona bir sürü özgürlük tanıyorlar ve asla çok fazla şey beklemiyorlardı. Ancak bir şey beklenmemesinin tuhaf tarafı, bir süre sonra belki de vermeye değecek bir şeyiniz olmadığını hissetmeye başlamanızdı. (Büyücü Kral)
- O, dünyada nasıl yaşayacağını bilmiyordu. Çoğu kimse değişimi bile fark etmeyecekti elbette fakat bilirsen, ne kaybettiğini bilirsen, içini kemirip dururdu. (Büyücü Kral)
- "Fillory'de adalet yoktu; insanların babalarının savaşa gitmesinde, annelerinin delirmesinde, Christopher Plover gibi adamların küçük çocukları tuzağa düşürmesinde ve bütün hayvanlar arasında sadece bizim daha iyi bir şeylerin, hiç var olmamış ve asla da var olmayacak bir yerin özlemini çekmemizde adalet olmadığı gibi." (Büyücünün Diyarı)
- Bazen yeteneğini sadece gerçekleri değil , kelimeleri , isimleri, duyguları da kimsenin bulamayacağı kadar iyi bir şekilde gizlemek için kullanıp kullanmayacağını merak ediyordu. Asıl istediği,kendini kendisinden gizlemekti. (Büyücünün Diyarı)
- Belki insan hayallerinden vazgeçtiğinde, hayatta hayal kurmaktan daha fazlasının olduğunu anlıyordu . (Büyücünün Diyarı)
- Başı dönüyordu ve nedeni sadece kafasını vurmuş olması değildi. Şimdi her şey üzerine çöküyordu. Geleceğinin nasıl olacağını bildiğini sanmıştı fakat çok yanılmıştı. Hayatı artık bambaşka olacaktı. Her şeye baştan başlıyordu ama bunu yapacak gücü olduğunu sanmıyordu. Ayağa kalkıp kalkamayacağını bilmiyordu. (Büyücü Kral)
- “… bence mutsuz olduğunuzdan büyücüsünüz. Büyücüler acıyı hissettikleri için güçlüdür. Dünya ile yapabilecekleri arasındaki farkı hissederler. Göğsünüzdeki şeyin ne olduğunu sanıyordunuz? Büyücüler diğerlerinden daha çok acı çektikleri için büyücüdür. Yaraları onların gücüdür.” (Büyücüler)