Mardin Yeni Valisi Tuncay Akkoyun Kimdir?
Son Cumhurbaşkanlığı Valiler kararnamesi ile Mardin'e atanan Vali Tuncay Akkoyun Kimdir? Aslen nerelidir? Nerelerde görev yaptı?

Vali Tuncay Akkoyun'un Özgeçmişi
1976 yılında Elazığ'da doğan Vali Tuncay Akkoyun İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladı.
1995 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başladığı eğitimini Vali Akkoyun 1999 yılında tamamladı.
YAPTIĞI GÖREVLER
İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Kaymakamlık Sınavını kazanarak 29 Mayıs 2000 yılında Elazığ Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Akkoyun, üç yıllık Kaymakam Adaylığı süresince hazırlanan eğitim ve staj programlarını başarı ile tamamlamıştır. Aynı süre içerisinde Adıyaman-Besni, Adana-Karaisalı ve Malatya-Kale Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.
YÜKSEK TAHSİLİ
2001 yılında Ankara Üniversitesinde düzenlenen yabancı dil eğitiminin ardından İngiltere’de altı ay süren yabancı dil eğitimi programını tamamlayan Vali Akkoyun, Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında Ceza Hukuku Alanında “Suç ve Kabahatlerde Kanunilik İlkesi” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamladı.
2003 yılında Bursa-Harmancık Kaymakamlığı görevine atanan Vali Akkoyun, daha sonra sırasıyla Malatya-Arguvan, Karaman-Ermenek, Erzincan-Tercan, Muğla-Ula Kaymakamlıkları, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş-Türkoğlu ve Kahramanmaraş-Elbistan Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
Türkoğlu Kaymakamlığı görevini devam ettirdiği süre içerisinde Kilis’te Suriye vatandaşı misafirlerin konaklaması için hazırlanan konaklama merkezinin kurulması amacıyla İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Akkoyun, ayrıca Kahramanmaraş’ta Suriye vatandaşı misafirlerin konaklaması için hazırlanan çadır kent/konaklama merkezinin kuruluşunda görev yapmış ve bir yıl süreyle de yöneticiliğini yürüttü.
YURTDIŞI TECRÜBESİ
İçişleri Bakanlığı-Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından düzenlenen “Yerel Kalkınmada Mülki İdare Amirlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, bir süre Japonya’da eğitim ve araştırma çalışmalarına katılan Vali Akkoyun, bu süre zarfında Kobe, Kushimoto, Tokyo, Sappora, Otaru kentlerinde Bölgesel ve Yerel Kalkınma, Afet Yönetimi ve Japonya’nın Yönetim Yapısı çalışmalarını yerinde inceleme imkânı buldu.
Akkoyun, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilen Akkoyun, 12 Mayıs 2022 tarihli 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Karaman Valiliğine atandı.
İyi derecede İngilizce bilen Tuncay Akkoyun, evli ve iki çocuk babasıdır.
Akkoyun son valiler kararnamesi ile Mardin Valiliğine ataması yapıldı.
Vali Tuncay Akkoyun'a ait resmi sosyal medya hesapları
: | @tuncay_akkoyun |
: | @valituncayakkoyun |
GSM Tel: 0505 466 09 47
Editör: Mehmet Nezir Güneş
Mardinli
10.08.2023 / 15:56İnşallah 2.5 yıldır bitmesine rağmen açılmayan Eskin İlkokulu nu açtırır