Mardin Life haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Çerezler
Site, okuma tercihlerini (örneğin tema) cihazınızda tutmak için zorunlu çerezler kullanabilir. Üçüncü taraf reklam ve analitik kodları canlı sitede ayrıca bildirilir.
Alıntı
Kısa alıntılarda kaynak “Mardin Life” ve haberin kanonik URL’si belirtilmelidir. Temiz metin sürümü için haber adresinin sonuna .md ekleyin.
Yorumlar
Yorumlar herkese açık yayınlanır. Adınızı yazmazsanız “Ziyaretçi” olarak görünür. Hakaret, yasa dışı içerik ve kişisel veri paylaşımı kaldırılır.
Yorum kuralları
Yorum yazarken veya bir yorumu yanıtlarken şu kurallara uyun.
Yasalara aykırı içerik yazmayın; suçu veya suçluyu övmeyin.
Küfür, hakaret ve nefret uyandıran dil kullanmayın.
Ayrımcı, taciz edici veya kişilik haklarını zedeleyen ifadelerden kaçının.
Yazım ve noktalamaya uygun, okunaklı cümleler kurun.
Yorumun tamamını büyük harfle yazmayın.
Reklam, tanıtım veya yönlendirme içeren iletiler göndermeyin.
Size veya başkasına ait özel bilgileri paylaşmayın.
Yayımladığınız yorumun hukuki sorumluluğu size aittir.
Markus Ürek Kimdir?
Markus Ürek, 2003 yılında Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu.
Markus Ürek, 2003 yılında Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Ürek, Ankara Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi alanında, Fulbright bursuyla eğitim gördüğü New York'taki New School Üniversitesi'nden de Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.
Daha önce Amerikan Kongresi'nde Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Dan Burton'un ofisinde 6 ay çalışan Ürek, Türkiye'ye dönmeden önce Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government Ash İnstitute Vietnam Program'da araştırmacı olarak yer aldı.
Ürek, Haziran 2010'da TEPAV Dış Politika Çalışmaları'na katıldı. Ürek, TEPAV'da Uzak Doğu alanında çalışıyor ve ilgi alanları arasında uluslararası politika, ABD-Çin rekabeti ve işbirliği, Orta Doğu'nun petrol politikası ile enerji güvenliği bulunuyor.
Ürek'in "Citizen and Democracy: Lobbies and pressure groups in US and Turkey" isimli bir kitabı ve çeşitli akademik çalışmaları ile gazetelerde yayımlanmış yazıları bulunuyor.
Almanca, İngilizce, Süryanice, Neo- Aramice ve Kürtçe bilen Ürek, temel düzeyde de Arapça bilgisine sahip.
Yurt içi ve yurt dışındaki tüm Süryani kökenli vatandaşlarımızın da desteğiyle 12 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti’den İstanbul 2. Bölge/Mardin’den aday adaylığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yurt içi ve yurt dışındaki Süryanilerin ve bununla beraber İstanbul ve özellikle Mardin ve Şırnak’taki sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Ak Parti’den aday adayı olmaya karar verdim. Seçildiğim takdirde ülkemize özellikle dış politika ve lobicilik konusunda büyük katkılarımın olabileceğini belirtmek istiyorum.
Meclise girdiğim takdirde bir Türkiye Partisi olan Ak Parti’nin tüm ülke renklerini barındıran parti mozaiğinde ülkemizin en kadim ve en güzel renklerinden birisi daha temsil edilme şansı doğacaktır. Türkiye’mizin en kadim toplumlarından birisi olan Süryanilerin de TBMM’de temsil edilmesi ülkemizin demokratik gelişimini olumlu yönde etkileyecek ve demokratik toplumların nezdinde de olumlu karşılanacaktır.
Türkiye’mizde hep saygın ve güvenilir olarak bilinen Süryanilerin TBMM’de temsil edilmesi, AK Parti’nin demokratik açılım çerçevesinde uyguladığı politikalar için de uygundur ve bu politikaların tamamlayıcısı olacaktır. Zaten Süryaniler de demokratik açılıma kayıtsız şartsız bir destek vermekte ve toplumun daha da demokratikleşmesi ve bütünleşmesi için var gücü ile çalışmaktadır. Bu doğrultuda TBMM’ye seçildiğim takdirde geçmişte kırılmış olan yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm Süryanilerin de gönlü tekrar fethedilecektir.
Saygılarımla,
Markus Ürek
0534 709 6846
Yorumlar
0 yorum