Tam / Gerçek Adı: Mauro (Mevlud) Martino
Doğum Tarihi: 1953
Doğum Yeri: Calabria, İtalya
Mauro Martino kimdir?
--reklam--
Mauro Martino Kitapları - Eserleri
- Rücu
- Lokman Hekim Sokağı
- Aşka Dönüş
- Adını Sen Koy
- Külden Güle
--reklam--
Mauro Martino Alıntıları - Sözleri
- Başka bir raunt. Bir diğer öfke nöbeti ve umutsuzluğa düşüş... (Külden Güle)
- Sevgiden karşılık beklemeksizin söz etmeliyiz... (Lokman Hekim Sokağı)
- Tanrı, kendisi bizzat bütün kıskançlığla, içinizde kendi varlığını ilan ettiğinde, önceleri tanrılara tapar gibi sevdiğiniz birçok şeyi kaybetmenin verdiği acı muazzam boyuttadır. (Külden Güle)
- Biz düşük ihtimallerin adamıyız .. (Aşka Dönüş)
- ve diğerlerine hiç benzemeyen o tuhaflığını sevdim ve lezzetini, enerjisini... Yolunda gitmeyen bir dünyayı anlayabilmek için dans edişini. (Külden Güle)
- Bir zamanlar...Sonsuza dek mutlu yaşadı. (Rücu)
- Dünyanın ceketi hâlâ üzerindeyken ve hâlâ sahte arzular duyarak o ceket içinde yol alırken, tevazu ve sabır ve hoşgörü ve cömertlik ve ibadet ve huzur ve buna benzeyen tüm kelimelere âşık oldu. (Rücu)
- Her soru bir ok, her cevap; okların açtığı yaraları iyileştirmekten aciz bir merhem.. (Rücu)
- Hayat yaşamak,vermek içindir, almak da güzeldir ancak katkıda bulunmak daha iyidir. (Adını Sen Koy)
- Söz vermenin, el sıkmanın bir anlamı vardı.Artık insanlar hiçbir şeye saygı duymaz oldular. (Lokman Hekim Sokağı)
- Bence şehirleri bozan şey insanlar için yeterince sevginin olmayışı. (Adını Sen Koy)
- İnsanlarda artık eski saygı kalmadı. Babam buralara ilk geldiğinde, çalışmaya başladığı günlerdeki gibi değil. O zamanlar söz vermenin, el sıkmanın bir anlamı vardı. Artık insanlar hiç bir şeye saygı duyma oldular. Silahlara bile... (Lokman Hekim Sokağı)
- Her soru bir ok, her cevap okların açtığı yaraları iyileştirmekten aciz bir merhem... (Rücu)
- Ve bütün dinler, yalnızca tek bir Tanrı olduğunu söylüyor. Fakat Tanrının sadece tek bir dini var, o da Islam. (Rücu)
- Bırak dünü geçmişte, yarını henüz bekleme, yetin elindeki bugünle. (Adını Sen Koy)
- Çoğunlukla demeliyim,çoğu zaman yaşamam gereken hayatı yaşamadığımı hissediyorum.. (Aşka Dönüş)
- Ege'ye doğru açılan pencereden yolun aşağısına baktıklarında, suyun üzerindeki o parıltılı ışığı gördüler. Yıldızlar sanki o karanlık gök kubbeye batırılmış iğneler gibiydi ve böylece daha fazla ışığın süzülmesine izin veriyorlardı. Kendilerini inandıkları ve özgürlük adına gecenin hakimiyetine bıraktılar. (Külden Güle)
- Bırak dünü geçmişte, yarını henüz bekleme, yetin elindeki bugünle (Adını Sen Koy)
- Bir olayı birilerinin anlamsız bulması,onu gerçekten de anlamsız mı kılar ? (Rücu)
- Fakat sana söyledim. Aynı anda birden fazla adamı sevebilirim. Bu ikisiyle birden sevişmek anlamına mı geliyor? Evet. (Külden Güle)
Yorumlar
0 yorum