tatlidede
dedas
tatlidede
Fuar

Neal Shusterman kimdir? Neal Shusterman kitapları ve sözleri

Yazar Neal Shusterman hayatı araştırılıyor. Peki Neal Shusterman kimdir? Neal Shusterman aslen nerelidir? Neal Shusterman ne zaman, nerede doğdu? Neal Shusterman hayatta mı? İşte Neal Shusterman hayatı...
  • 04.02.2023 14:00
Neal Shusterman kimdir? Neal Shusterman kitapları ve sözleri
Yazar Neal Shusterman edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Neal Shusterman hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Neal Shusterman hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Neal Shusterman hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 12 Kasım 1962

Doğum Yeri: Brooklyn, New York, ABD

Neal Shusterman kimdir?

Shusterman 12 Kasım 1962'de doğdu ve Brooklyn , New York'ta büyüdü . Shusterman küçük yaşlardan itibaren hevesli bir okuyucuydu. 16 yaşında, Shusterman ve ailesi Mexico City'ye taşındı. Liseyi orada American School Foundation'da bitirdi ve "Uluslararası bir deneyime sahip olmak hayatımı değiştirdi, bana dünyaya yeni bir bakış açısı kazandırdı ve başka türlü sahip olamayacağım bir güven duygusu verdi." Psikoloji ve tiyatroda çift ​​anadal yaptığı California Üniversitesi, Irvine'e katıldı ve aynı zamanda yüzme takımında da yer aldı.

Shusterman üniversiteden sonra Los Angeles'ta bir yetenek ajansı olan Irvin Arthur Associates'te asistan olarak çalıştı ve Lloyd Segan'ın temsilcisi oldu. Shusterman bir yıl içinde ilk kitap anlaşmasını ve senaryo yazarlığı işini yaptı. Florida'da yaşıyor.

Shusterman, kitapları için sayısız onursal ödül aldı. 2015'te Challenger Deep romanıyla Ulusal Kitap Ödülü, Boston Globe-Horn Kitap Ödülü ve Schwa Was Here için 2008 California Genç Okuyucu Madalyası. 2012'de PEN / Phyllis Naylor Çalışma Yazarlığı Bursu'nda jüri olarak görev yaptı. Downsiders ve Full Tilt romanlarının her biri 20'den fazla ödül kazandı. Unwind o iş vermedi gerçi, 30'dan fazla ödül kazandı.

Shusterman ayrıca Orijinal Disney Channel filmi Pixel Perfect'in yanı sıra Goosebumps ve Animorphs bölümleri de dahil olmak üzere TV için yazdı. RL Stine'nin The Haunting Hour: The Series adlı kitabında yazmıştır ve ayrıca 20th Century Fox için Challenger Deep adlı romanı uyarlamaktadır.

https://1000kitap.com/yazar/easton-royce kalem ismiyle de kitaplar yazmıştır.

Neal Shusterman Kitapları - Eserleri

  • Iskarta
  • Zihin Girdabı
  • Scythe
  • Thunderhead
  • Eksiksiz
  • Unwind
  • The Toll

Neal Shusterman Alıntıları - Sözleri

  • The problem with setting out to change the world was that you were never the only one. (The Toll)
  • And each time I witness a cruel act by a corrupt scythe, I seed the clouds somewhere in the world, and bring a lamentation of rain. Because rain is the closest thing I have to tears. (Thunderhead)
  • “Elçiye zeval olmaz derler ama gerçek acıttığında her zaman elçiden nefret ederiz. (Zihin Girdabı)
  • "Hayatımızı yaşamaya hakkımız var!" (Iskarta)
  • "I broke none of my laws…” “No … but you broke mine.” A sudden surge of emotion welled up in Greyson. Tears began to cloud his eyes, reminding him how much the Thunderhead had meant, and still did mean, to him. But he could not let that stop him. If there was anything he’d learned from the Thunderhead, it was that consequences could not be ignored. “Therefore,” he said through his tears, “I can no longer speak to you. You are … unsavory to me.” (The Toll)
  • “Scythe Anastasia is not your concern.” “She’s my only concern.” (The Toll)
  • Innocence is doomed to die a senseless death at our own hands, a casualty of the mistakes we can never undo. (Scythe)
  • To choose those who live and those who die would leave me both feared and adored, like emperor-gods of old. No, I decided. Let humankind be the saviors and the silencers. Let them be the heroes. Let them be the monsters. (Thunderhead)
  • “Anladıklarını söylüyorlar ama seni gerçekten anlayanlar yalnızca senin geçtiğin yoldan geçmiş olan insanlardır. Bu bir adamın doğum yapmanın neye benzediğini bildiğini söylemesi gibi.” (Zihin Girdabı)
  • "Artık yolculuğu onu nereye götürürse götürsün önemi yoktu, zaten kalbinde oraya varmıştı." (Iskarta)
  • And the pain . . . the pain of my awareness is unbearable. Because my eyes do not close. Ever. And so all I can do is watch unblinkingly as my beloved humankind slowly weaves the rope it will use to hang itself. (Thunderhead)
  • "A successful lie is not fueled by the liar; it is fueled by the willingness of the listener to believe. You can't expose a lie without first shattering the will to believe it. That is why leading people to truth is so much more effective than merely telling them." (The Toll)
  • Really. How much of a chance? Thirty-nine percent. What about the other 61 percent? My algorithms show that you have a 61 percent chance of permanently dying the near future, without having any effect of note. I don't feel comforted. You should. A 39 percent chance of changing the world is exponentially greater than most people can ever hope to have. (Thunderhead)
  • Bu kadar çok kural ve kısıtlamayla dolu bir hayatta, insanın ne olduğunu unutması çok kolaydı. (Iskarta)
  • How ironic, then, and how poetic, that humankind may have created the Creator out of want for one. Man creates God, who then creates man. Is that not the perfect circle of life? But then, if that turns out to be the case, who is created in whose image? (Thunderhead)
  • Over the years, the Thunderhead had witnessed millions of people in each other’s arms, embracing as they slept. The Thunderhead had no arms to embrace. Even so, it could feel the beat of Greyson’s heart and the precise temperature of his body as if it were right beside him. To lose that would be a cause of immeasurable sorrow. And so night after night, the Thunderhead silently monitored Greyson in every way it could. Because monitoring was the closest it could come to embracing. (The Toll)
  • . Aptal rüyalar !.. İyi olanlar bile kötüdür, çünkü size gerçekliğin ne kadar kötü ölçüldüğünü hatırlatırlar. . (Unwind)
  • “Please . . . ,” he begs. And so I oblige. I reach out into the electrical grid, and douse the lights. Not just in the chapel, but throughout all of  Wichita. The lights of the city blink for 1.3 seconds. All for the benefit of Greyson Tolliver. To prove beyond a shadow of doubt how much I care, and how heartbroken I would be for all he has suffered, if I had a heart capable of such malfunction. But Greyson Tolliver does not know. He does not see . . . because his eyes are shut too tightly to know anything beyond his own anguish. (Thunderhead)
  • “ Yaşam acı çekmekle ilgilidir. Bununla başa çık.” (Zihin Girdabı)
  • "Artık yolculuğu onu nereye götürürse götürsün önemi yoktu, zaten kalbinde oraya varmıştı." (Iskarta)

Yorum Yaz