diorex
Dedas

Resul Tosun kimdir, nerelidir? Kaç yaşında? Resul Tosun Suriyeliler için ne dedi?

Televizyon ekranlarında sık sık boy gösteren Resul Tosun, yaptığı yorumlarla dikkat çekiyor. Hükümete yakın fikirleri sebebiyle hem eleştirilen hem de destek toplayan Resul Tosun'un kimliği merak konusu oldu. Peki Resul Tosun kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, milletvekilliği yaptı mı, asıl mesleği nedir, hangi gazetede yazarlık yaptı? İşte Resul Tosun biyografisi ve özgeçmişi:

  • 27.03.2022 17:19
Resul Tosun kimdir, nerelidir? Kaç yaşında? Resul Tosun Suriyeliler için ne dedi?

Resul Tosun kimdir?

Resul Tosun; 1956 yılında, Tokat'ın Artova ilçesinde doğmuştur.

22. Dönem AK Parti Tokat milletvekili. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 'nde master yapmıştır.

Resul Tosun'un asıl mesleği nedir?

Mesleği gazeteci yazarlıktır. Yörünge Dergisi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve yöneticisi, Adım Holding ve Telif Hakları Ajansı kurucu üyesi, Tokat Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, Birlik Vakfı Dış İlişkiler Enstitüsü kurucu üyesi, Sanatçılar Derneği üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Evli, üç çocukludur, İngilizce ve Arapça bilir.

AK Parti Adıyaman milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu 'nun 2003 yılında gündeme giren beyanatları paralelinde, Meclis alanının Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı 'na bağlı TBMM Muhafız Taburu tarafından korunmasından ve Türk Silahlı Kuvvetleri ne ait karargâh ve kurumların Ankara içindeki konumlarından rahatsızlık duyduğuna ilişkin açıklamaları ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu bağlamdaki tepkisi ile gündeme gelmiştir.

Ayrıca katıldığı bir programda şeriatı savundu. Tosun, 'milletin değerlerini, kültürünü, inancını yok sayarak millete danışmadan yapılan bütün icraatların' CHP tarafından yapıldığını; ezanın ve harflerin değişmesine, kılık kıyafetlere müdahale edilmesine, Kur'an-ı Kerim ile inancın yaşanmasının yasaklanmasına milletin 1950'de cevap verdiğini söyledi.

Resul Tosun, bu açıklamalarının ardından sosyal medyada gündem olmuştu.

Suriyeliler için ne dedi?

Star gazetesi yazarı eski AK Parti milletvekili Resul Tosun, Haber Global’de katıldığı programda sığınmacıların ücretsiz sağlık hizmeti almadığını savundu. Tosun, tedavi ücretini Sağlık Bakanlığı’nın ödediğini söyleyerek “Bedava değil” dedi. Tosun’un bu sözleri, başta Sinan Oğan olmak üzere konukları güldürdü.

Yorum Yaz