Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı kimdir? Nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Ertuğrul Sarı nasıl şehit oldu, nerede şehit oldu?
MSB, 7 Temmuz tarihinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir üst bölgesine teröristlerce açılan taciz ateşinde 3 asker yaralandı. Yaralılardan Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı 'in ailesine ulaştı. Peki Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı kimdir? Şehit Ömer Ertuğrul Sarı kimdir? Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı aslen nereli, kaç yaşındaydı? Şehit Ömer Ertuğrul Sarı 'nın vasiyeti ne? Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı nasıl ve nerede şehit oldu? İşte Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 7 Temmuz tarihinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir üst bölgesine teröristlerce açılan taciz ateşinde 3 asker yaralandı.
Yaralılardan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Acı haber Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı 'in ailesine ulaştı.
Peki Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı kimdir? Şehit Ömer Ertuğrul Sarı kimdir? Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı aslen nereli, kaç yaşındaydı? Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı nasıl ve nerede şehit oldu?
İşte Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı hakkında merak edilen detaylar haberimizde...
Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı kimdir?
Hakkari Yüksekova’da görev yapan Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı, görevi nedeniyle Pençe Kilit Operasyonuna katıldı.
Başiskele Kullar Yakacık Mahallesi’nde oturan Bayram Sarı ile Gül Sarı’nın oğlu olan Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı, teröristlerle girilen çatışmada Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca ile birlikte şehit oldu.
Şehidimizin acı haberi bugün sabah saatlerinde askeri erkan ile birlikte Kullar Yakacık Mahallesi’nde oturan aileye verildi.
30 yaşındaki Bekar olan şehidimiz Ömer Ertuğrul Sarı, bugün Kullar Merkez Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
Şehidimizin baba evine Türk bayrağı asıldı.
Ömer Ertuğrul Sarı nasıl, nerede şehit oldu?
MSB’den yapılan açıklamada “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.
Yaralılarımızdan Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.
Ailesine şehadet haberi verildi
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın şehadet haberi, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki ailesine ulaştırıldı.
Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik ve yetkililer, 27 yaşındaki şehidin Kullar Yakacık Mahallesi Yakacık Caddesi'ndeki babaevine gelerek, anne Gül ve baba Bayram Sarı'ya acı haberi verdi.
Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları, taziye için Sarı ailesinin evine geldi.
Bekar olan şehidin bir ablası olduğu öğrenildi.
Sarı'nın cenazesi, bugün ikindi vakti Kullar Merkez Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından Kullar Tepecik Mahallesi Merkez Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek.
Taziye Mesajları
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yayınladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: "Kahraman silah arkadaşımız, 07 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."
Vali - Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şehit için taziye mesajı yayımladı.
Aktaş mesajında; "7 Temmuz 2022 tarihinde Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı ve Piyade Uzman Çavuş Ömer Ertuğrul Sarı şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim." dedi.
Editör: Muhammed Furkan Güneş