Romancı, oyun yazarı ve TV yazarı Stephen May edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Stephen May hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Stephen May hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Stephen May hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1962

Doğum Yeri:

Stephen May kimdir?

Stephen May bir romancı, oyun yazarı ve TV yazardır. İlk romanı TAG (Tarçın Basın - 2008) Yılın Galce Kitabı longlisted on kitaptan biriydi ve Medya Galler Okuyucu Ödülü listesinde en iyi kitap olarak, genel halkın oylarıyla bu ödülü kazandı.rnrnStephen Batı Yorkshire yaşamaktadır.

Stephen May Kitapları - Eserleri

  • Yaratıcı Yazarlık

Stephen May Alıntıları - Sözleri

  • "Sadece sizin anlatabileceğiniz öyküler anlatın." (Yaratıcı Yazarlık)
  • Kurguladığımız dünya ile gerçek dünya arasında önemli bir fark vardır: İlkinde her şeyin bir anlam ifade etmesi, oraya konmasının bir nedeni bulunması gerekir. Oysa gerçek yaşamda durum çoğunlukla böyle değildir. (Yaratıcı Yazarlık)
  • "Varlığımı sözcüklere dönüştürmek istiyorum." (Yaratıcı Yazarlık)
  • "Kısa öykü, surata indirilmiş bir şamar gibidir İndirildiği anda acıtmalı, kendini hemen hissettirmeli ve saatlerce geçmeyecek kırmızı kızarıklık bırakmalıdır." (Yaratıcı Yazarlık)
  • Önemli olan, hayata dair her fikre açık olmaktır. Bir yazar için her şey işlenmesi, dönüştürülmesi, değer verilmesi ve incelenmesi gereken bir yazı malzemesidir. (Yaratıcı Yazarlık)
  • Yazarlık insan doğasına uygun, yararlı , kişiyi sosyalleştiren, maliyetsiz ve zahmetsiz bir uğraştır. Doğamıza uygundur; çünkü bizi insan yapan şey, hayatımıza anlam katma arzusudur. Yararlıdır; çünkü çevremizdeki dünyayı anlamaya çalışmak, onu değiştirmeye başlamanın ilk adımıdır. (Yaratıcı Yazarlık)

  • Yazmak için söyleyecek sözünüzün olması yeterlidir. (Yaratıcı Yazarlık)
  • Çevremizdeki dünyayı anlamaya çalışmak, onu değiştirmeye başlamanın ilk adımıdır. (Yaratıcı Yazarlık)
  • Yazarlar, korkunç derecede kendine güvensizdirler: hem iyi bir iş çıkardıklarına bir türlü inanmak istemez hem de eleştiriler karşısında son derece alıngan davranırlar. (Yaratıcı Yazarlık)
  • Tiyatro sadık bir eşe benzer. Sinema ise müşkülpesent ve masraflı bir metres. (Yaratıcı Yazarlık)
  • "Niçin yazdım? Çünkü hayatı yetersiz buldum." (Yaratıcı Yazarlık)
  • "Roman, insanın kendini inceleyip göz önüne sermek için icat ettiği en zeki enstrümandır." (Yaratıcı Yazarlık)
  • En doğrusu fikirleri ele geçirmesi zor, kaybetmesi kolay şeyler olarak düşünmektir. Gerçekten de öyledirler ve bu özellikleriyle düşüncelere değil fırsatlara benzerler. (Yaratıcı Yazarlık)