diorex

Yaprak Öz kimdir? Yaprak Öz kitapları ve sözleri

Türk Yazar-Şair Yaprak Öz hayatı araştırılıyor. Peki Yaprak Öz kimdir? Yaprak Öz aslen nerelidir? Yaprak Öz ne zaman, nerede doğdu? Yaprak Öz hayatta mı? İşte Yaprak Öz hayatı...

  • 19.10.2022 04:00
Yaprak Öz kimdir? Yaprak Öz kitapları ve sözleri
Türk Yazar-Şair Yaprak Öz edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Yaprak Öz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yaprak Öz hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Yaprak Öz hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1973

Doğum Yeri:

Yaprak Öz kimdir?

Yaprak Öz, 1973 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamladı. Şiirleri bugüne dek Şiir Oku, Poetik'us, Hayvan, Başka, Üç Nokta, Özgür Edebiyat, Akköy ve Akata l p a da, ayrıca Avrupa'da çeşitli şiir dergilerinde yayımlandı. İlk şiir kitabı Fırtına Günlüğü 2006'da, ikinci şiir kitabı Şiirli Müzik Kutusu ise 2009 yılında yayımlandı ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirdi ve bu çevirilerden bir kısmı çeşitli yayınlarda yer aldı. Kendi şiirleri ise Yunanca, Romence, Bulgarca, Sırpça, Makedonca ve İngilizceye çevrildi. Bir, İki, Üç Gökyüzü, şairin 3. şiir kitabıdır.

Yaprak Öz Kitapları - Eserleri

  • Berlinli Apartmanı
  • Farahnaz'ın Çiçeği
  • Tilki, Baykuş, Bakire
  • Şeytan Disko
  • Sobe Siyah Orkide
  • Villa Şakayık
  • Perisiz Köşk
  • Dolapta Biri Var
  • Eski Saat Tik Tak
  • Şiirli Müzik Kutusu
  • Bir, İki, Üç Gökyüzü
  • Fırtına Günlüğü

Yaprak Öz Alıntıları - Sözleri

  • Hayatım boyunca pek çok haksızlığa şahit olmama, bazen de bizzat yaşamama rağmen hala iyimser bir insanım. Bu yüzden sözlerimi kötülerin ceza bulmasını gönülden dileyerek sonlandırmak istiyorum. (Farahnaz'ın Çiçeği)
  • Hayat kötülüklerle dolu. İnsanlar çok kötü çok... (Farahnaz'ın Çiçeği)
  • Benim yaşadıklarımı yaşarsanız çıldırırsınız diyorum her birine. Duymuyorlar. Hiçbiri duymuyor. Çok yalnızım. (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • Hiçbir şey gerçek değil. Her şey sahte. Sadece rüyalar gerçek. Uyandığımız andan itibaren yaşadığımızı sanıyoruz. Hayır aslında yaşamıyoruz. Sadece rüyalarımız da gittiğimiz yerlerde var oluyoruz (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • Kapı ağzında ona baktığımı görünce bana yeniden sımsıkı sarıldı, alnıma dudaklarını bastırarak hayatım boyunca unutamayacağım bir öpücük kondurdu. (Şeytan Disko)
  • Herkes bana çok güzel olduğumu söylüyor. Güzellik böyle hoyratça bir sapkınlık içinde harcandıltan sonra ne anlamı var..... (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • “Neticede, kadınlar çamaşır asıp, ütü yapıp, barbunya ayıklarken de gayet güzel cinayet çözebilir. Hatta tatil yaparken bile.” (Villa Şakayık)
  • ️"Önemli olan, geçmişi hep içinde taşıdığın hâlde onunla barışabilmek, yeni hayatının içinde bir yere sığdırabilmek, geleceğe öyle adım atmakmış." (Sobe Siyah Orkide)
  • "Efendim,size Zonguldak hakkında birkaç şey söyleyeyim, belki biomiyorsunuzdur; güzeller güzeli şehrimiz, Atatürk tarafından ilan edilen ilk vilayettir. Ve Fener de, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, şehir planlama ilkelerine göre kurulmuş ilk mahallesidir, gururla belirteyim." (Farahnaz'ın Çiçeği)
  • "Ada'nın okumasını sağlayarak insanların ne kadar kötü olabileceğini, hayatın ne kadar acımasızlaşabileceği gerçeğini kızımın aklından çıkarmamasını istiyorum." (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • ✎ "Kitap okuyan bir kız olmalı elbette.Okuma zevki olan, kültürlü biri.Kendine güvenen, bir mesleği yahut ilgi alanları olan." (Perisiz Köşk)
  • “Olsun, insanlık hallerini ilişki başlarken görmek doğallık katar herhalde bir aşk hikayesine.” (Villa Şakayık)
  • Bir kere odaklanıldımı ,elişleri kadar zihin oyalayan başka uğraş yoktur. (Farahnaz'ın Çiçeği)
  • Son okuduğum kitapta bir yer ilgimi çekti önceki gece ve altını çizdim. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu'nda Peyami Safa'nın kahramanı diyor ki: Bazen etrafımızda o kadar esrarlı bir hadise olur ki, ince teferruatına kadar bunu sezeriz, fakat hiçbir şey idrak etmeyiz; ruhumuzun içinde ikinci bir ruh her şeyi anlar, fakat bize anlatmaz, böyle korkunç işaretlerle bizi muammanın derinliklerine atar ve boğar. (Dolapta Biri Var)
  • Pupa yelken geliyor gemi. Yine de hâlâ papatya kadar tazeyim. Yalnızca daha tozlu aklımın tavan arası. (Eski Saat Tik Tak)
  • Okudukça içimdeki acı boşalıyordu sanki. (Dolapta Biri Var)
  • Her şeyin başına yolculuk etmeliyim şimdi. (Dolapta Biri Var)
  • Yazarak düşünmem gerek. (Dolapta Biri Var)
  • “Möbleli ev tutmak böyle hissettiriyor demek ki insana. Hiçbir şey bana ait değil ve gereklilik sınırları içinde rahatlık hissi sinmiş her yana.” (Sobe Siyah Orkide)
  • İnsanların bazısı böyledir:Bir başarınız olduğunda önce aşırı bir hayranlıkla sarsılır, çevrenizde pervane olurlar, size yakın durarak kendilerini mühim hissederler, bir süre sonra da bu yakınlığı kaldıramaz hâle gelirler, çünkü şahsiyetlerinde bir şey eksiktir.Katiyen kabul etmeseler de, bu türden insanlar muhakkak ruhlarındaki eksikliği sezer ve sizde bulunan o fazla şeyden fevkalade rahatsızlık duyarlar. (Villa Şakayık)

Yorum Yaz