Doğum Tarihi: Ağustos 1956
Doğum Yeri: Milwaukee, Wisconsin, ABD
David A. Clark kimdir?
--reklam--
David A. Clark Kitapları - Eserleri
- Takıntılarla Başa Çıkma
--reklam--
David A. Clark Alıntıları - Sözleri
- Kelime olarak “takıntı” genellikle bir tutku , coşku ya da bir şeyle meşgul olma (bir hobi, ünlü biri ya da sevgiliyle meşgul olma, “düşünceleri saplantı haline getirmiş “ ya da “sevgilisini saplantı haline getirmiş” gibi ) olarak algılanır. Bu kitapta kullanacağımız haliyle bu kelime; tutku, meşgul olma ya da coşkuyla ilintili değildir. Aksine, takıntılar, istenmeyen, hoş karşılanmayan, kişinin kontrolü dışında tekrar eden ve hoş olmayan konular hakkındaki düşüncelerdir. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; herhangi bir düşünceden kurtulma çabaları, kişileri o düşünceyi ima eden şeylere daha hassas duruma getiriyor ve düşünce kontrolündeki kaçınılmaz başarısızlıklar kişileri daha da üzgün duruma sokuyor. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Dine kendinizi adamanız, ruhani yaşamınızın ya da hayatınızın diğer alanlarını geliştirmek yerine bozuyorsa sınırı aşmış demektir. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- “Kötü” düşüncelerin “kötü” davranışlara eşit olduğunu düşünüyorsanız, dini ya da ahlaki değerlerinize her türlü düşünce, imge ya da dürtünün ahlaksız ya da günah olduğu sonucunu çıkarma ihtimaliniz vardır. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Emin olmak için kanıt aramak kuşkuyu kamçılamaktadır (Takıntılarla Başa Çıkma)
- ...kişiler bir düşünceyi ne kadar kontrol etmeye çalışırlarsa kontrol etmekte o kadar fazla zorlanırlar. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Takıntının üstesinden gelmenin kilit noktası, onun kontrol edilmesi gerektiği inancını yok etmektir. Yani, ana nokta takıntının zararsız olduğunu anlamaya başlamaktır. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Cesaretin sadece bir şeyden korkmamak olmadığını bilmeniz önemlidir; cesaret aynı zamanda bir şeyden korkmak ama onunla bir şekilde yüzleşmektir. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Takıntılı belirtilerin içeriğinde kültürün bir etkisi vardır. Örneğin, dini eğitim ve uygulamaların yasalar ve kültürel normlar ile belirlendiği ülkelerde, daha yüksek düzeyde dinsel takıntılara rastlanma eğilimi vardır. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Düşüncelerinin eyleme geçip aniden eyleme dönüşeceğinden endişe ederler. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Kişi takıntıyı bastırmak için be kadar çok çaba gösterirse takıntı o kadar çabuk günyüzüne çıkar. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Kaygılarınızı ve korkularınızı yok saymaktansa farkında olmak çok daha iyidir. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Kesinlik arayışı, imanı baltalayabilir. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Emin olmak için kanıt aramak kuşkuyu kamçılamaktadır. (Takıntılarla Başa Çıkma)
- Ahlakınız, düşüncelerinizden daha fazlasıdır. (Takıntılarla Başa Çıkma)
Yorumlar
0 yorum