diorex
Dedas

ABD Başkanı, İran'la nükleer programı konusunda anlaşma yapmak istediğini belirtti

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la bir çatışmaya girmek istemediğini belirtti ve İran’ı nükleer programı konusunda "daha ciddi bir şekilde" müzakere etmeye çağırdı.

  • 13.06.2025 00:42
ABD Başkanı, İran'la nükleer programı konusunda anlaşma yapmak istediğini belirtti

Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, "israilin İran’a bir saldırı düzenlemesi muhtemel, ancak bunun yakın olduğunu söylemek istemem." dedi.

İran’la bir anlaşmaya varmak istediğini ifade eden Trump, "Bu anlaşmaya yakınız ve dostane bir yolu tercih ederim," dedi ancak aynı zamanda büyük bir çatışma olasılığına karşı da uyarıda bulundu.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün yaptığı açıklamada ülkesinin uranyum zenginleştirmeye devam edeceğini ve yeni bir uranyum zenginleştirme tesisi kurmayı planladığını belirtti. Pezeşkiyan'ın bu açıklaması, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu'nun İran aleyhindeki kararına yanıt olarak gelmişti.

Ayrıca, Umman Sultanlığı bugün yaptığı açıklamada, İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında İran’ın nükleer programına ilişkin altıncı müzakere turuna ev sahipliği yapacağını duyurdu. Görüşmelerin Pazar günü gerçekleşeceği ve iki taraf arasında anlaşmaya varılmasını sağlamak ile görüş farklılıklarını azaltmayı hedeflediği bildirildi.

İLKHA

Yorum Yaz