Reklam
dedas
ARTUKBEY

Bosna Hersek'te şiddetli yağışlar heyelan ve sellere yol açtı

Gece boyunca yağan yoğun yağışların Bosna-Hersek'te, özellikle de Hersek-Neretva Kantonu'nda sel ve toprak kaymalarına yol açtığı bildirildi.

  • 26.11.2025 19:27
Bosna Hersek'te şiddetli yağışlar heyelan ve sellere yol açtı

Kantonun başkenti Mostar yakınlarındaki Drezanka Nehri'nde yükselen sular, evleri tehdit ederek bir aileyi tahliye etmek zorunda bıraktı. Sel baskınları Bugojno'yu da vurdu ve çok sayıda ev sular altında kaldı.

Jablanica ve Blidinje arasındaki M-17.5 karayolu büyük bir heyelan nedeniyle trafiğe kapandı ve diğer güzergahlarda trafik zorlaştı. Neretva Nehri de dahil olmak üzere birçok nehirde acil sel önlemleri uygulanıyor.

Sava Nehri Havzası Ajansı, 25-27 Kasım tarihleri ​​arasında acil hidrolojik durum uyarısında bulundu ve bölge genelinde su seviyelerinin daha da yükselmesinin beklendiğini belirtti.

Bosna Hersek'te, özellikle dağlık bölgelerde, şiddetli yağışların ardından nehir su seviyelerinde meydana gelen ani artışlar nedeniyle sık sık mevsimsel seller yaşanıyor.

İLKHA

Yorum Yaz