diorex
life

Gazze Sağlık Bakanlığı: Yakıt nedeniyle 5 sağlık kurumu hizmetlerini durdurdu

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yakıtın tamamen tükenmesi sonucu bir hastane, dört klinik ve sağlık merkezi ile merkezi oksijen istasyonunun hizmet dışı kaldığını duyurdu

  • 22.07.2025 20:06
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yakıt nedeniyle 5 sağlık kurumu hizmetlerini durdurdu

Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, işgalci siyonist rejimin uyguladığı kuşatma nedeniyle yakıtın tamamen tükendiğini hatırlatıldı.

Açıklamada, bunun sonucunda bir hastane, dört klinik ve sağlık merkezi ile merkezi oksijen istasyonunun hizmet dışı kaldığı, diğer hastanelerin de durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Hizmeti duran sağlık kurumları şöyle sıralandı:

"Genel Sağlık Hizmetleri Hastanesi, Merkezi Oksijen İstasyonu, Selam Kliniği, Şati Kliniği, Celile Tıp Merkezi ve Haydar Abdüşşafi Tıp Merkezi."

Bu durumun, işgalin Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze ve kuzeydeki hastanelere yakıt ulaştırmasını engellemesi nedeniyle meydana geldiğine dikkat çeken Bakanlık, geriye kalan hastanelerin ise sadece 48 saat içinde tamamen durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu aktardı.

Açıklamada, işgal kuvvetlerinin, hastanelere yakıt ve tıbbi malzeme tedarikini engellemekte ısrar ederek Gazze’de kalan son sağlık sistemini de hedef aldığı vurgulandı.

İLKHA

Yorum Yaz