İran Devrim Muhafızları: Ürdün'de ABD üssündeki füze ve radar sistemlerini imha ettik
İran İslam Devrim Muhafızları, ABD'nin saldırılarına hemen karşılık vererek Ürdün'deki üslerde bulunan THAAD füze savunma sistemi radarını, Patriot sistemi ve bir C-RAM radarı ile helikopter ekipman deposunu imha ettiklerini bildirdi.
Mehr Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin gece düzenlediği saldırılara misilleme olarak Ürdün'deki hedeflere yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi.
Devrim Muhafızları Ordusu, mesajında şunları kaydetti:
"Ürdün'ün şerefli ve asil halkı;
İslam Devrim Muhafızları Ordusu'ndaki mücahit kardeşleriniz, çocuk katili Amerikan ordusunu cezalandırmak ve İran İslam Cumhuriyeti topraklarına yönelik tekrarlanan saldırılara karşılık olarak, Amerikan üslerine yıldırım hızıyla saldırılar düzenleyerek Amerikan THAAD füze savunma sisteminin bir radarını imha ettiler.
Ayrıca bir Patriot sistemi ve bir C-RAM radarı da hedef alınarak imha edildi ve Amerikan üssünün yakıt depoları ateşe verildi.
Büyük bir helikopter ekipman deposu ve helikopter tamir ve bakım hangarı da ateşe verilerek tamamen tahrip edildi.
Bazen İran'ın saldırılarıyla ülkelerin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal ettiği söylenir; oysa bu tür bir değerlendirme tamamen yanlıştır. Bizim görüşümüze göre, hükümetinizin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine tamamen saygı duyuyoruz.
Bir ülkedeki Amerikan üssü nasıl bir yerdir? Sınır muhafızlarınızın kontrolü olmadan, Amerikalıların ve istedikleri herkesin, bazen de başka ülkelerden gelen mahkumların girip çıktığı bir yerdir. Orada disiplini ABD Ordusu Rangerları sağlar, sizin ordunuz Rangerlar değil. Orada meydana gelen suçlara Amerikan hakimi karar verir, sizin hakiminiz değil. Orada Amerikan kanunu geçerlidir, sizin kanununuz değil. Savunma Bakanınızın bile ABD Rangerlarının izni olmadan oraya girme hakkı yoktur.
Yani sizin toprak bütünlüğünüzü ve egemenliğinizi ihlal eden biz değil, Amerika'dır. Biz, suçtan başka bir şey bilmeyen Amerikan ordusunun işgal ettiği topraklara saldırıyoruz.
Dün, Minab'ın yaslı halkı, enkaz altında yapılan aramalar sırasında bulunan öğrencilerinin çocuklarının naaşlarını defnetti ve mezarlarına gönderdi. Bunlar, savaşın ilk gününde çocuk katili Amerikan ordusunun saldırısında şehit düşen 168 öğrenciydi. Bu suçlar devam ediyor, bazıları Ürdün topraklarındaki Amerikan üsleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Ülkemize saldıran ve çocuklarımızı katledenleri, nerede saldırırlarsa saldırsınlar, hedef almak bizim yasal, dini ve mantıksal hakkımızdır."
İLKHA