TÜVTÜRK

İşgal rejiminin Gazze saldırısında 7 Filistinli şehit oldu

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Batı Şeria'da ise işgalciler 20 Filistinliyi alıkoydu.

  • 14.07.2026 17:12
İşgal rejiminin Gazze saldırısında 7 Filistinli şehit oldu

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 7 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nın batısında bulunan El-Faluca bölgesine düzenlenen bombardımanda aralarında bir kadının da bulunduğu 6 Filistinli şehit oldu. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı, bazı yaralıların ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

İşgal savaş uçaklarının Han Yunus'un El-Mevasi bölgesindeki El-Kadisiye Mahallesi'ni hedef aldığı saldırıda da bir Filistinli şehit oldu. Saldırıda aralarında bir çocuk ve bir kadının bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Öte yandan işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin güneyine düzenlediği diğer saldırılarda biri çocuk olmak üzere 2 Filistinlinin daha şehit olduğu, işgal altındaki Batı Şeria'da ise 20 Filistinlinin alıkonulduğu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son açıkladığı verilere göre, işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit olanların sayısı 73 bin 233'e, yaralı sayısı ise 173 bin 686'ya yükseldi.

İLKHA

Yorum Yaz