TÜVTÜRK

Kolombiya'da hak cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Kolombiya’da seçmenler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için oy kullanıyor.

  • 21.06.2026 21:05
Kolombiya'da hak cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

İlk turda salt çoğunluğu sağlayamayan sağ kanadın adayı Abelardo de la Espriella ile sol ittifakın iktidar partisi adayı Ivan Cepeda, ikinci turda cumhurbaşkanlığı için yarışıyor.

Yaklaşık 41 milyon seçmenin oy kullanabileceği bu seçimler, yoğun güvenlik önlemleri altında yapılıyor.

Seçim kampanyası dönemi, bombalı saldırılar ve önde gelen muhafazakâr bir cumhurbaşkanı adayının Bogota’da gün ortasında öldürülmesi gibi şiddet olaylarının gölgesinde geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD-Kolombiya çifte vatandaşı olan De la Espriella’ya açık destek verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’nun tepkisine yol açtı.

İlk turda büyük ölçüde yanılan anket şirketleri ise bu kez sağcı aday De la Espriella'yı tüm araştırmalarda önde gösterdi.

AtlasIntel’in yaptığı araştırmada De la Espriella, yüzde 52,6 ile önde görünürken sol görüşlü Cepeda ise yüzde 44,9’da kaldı.

İlk turda De la Espriella 10,3 milyon oy (yüzde 43,74), Cepeda ise 9,7 milyon oy (yüzde 40,9) almıştı.

İLKHA

Yorum Yaz