Maduro, ABD'li yargıçtan suçlamaları düşürmesini istedi
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bir ABD yargıcından kendisine yöneltilen suçlamaları düşürmesini istedi ve egemen bir devletin başı olarak dokunulmazlık koruması altında olduğunu savundu.
Maduro, avukatı aracılığıyla hakime sunduğu yazıda, "Mahkemenin Sayın Maduro'nun yargılanması konusunda yetkisi yoktur ve aleyhindeki iddianameyi reddetmelidir." dedi.
Açıklamada, Maduro'nun hem devlet başkanı dokunulmazlığına hem de resmi sıfatıyla yaptığı eylemlerle ilgili dokunulmazlığa sahip olduğu belirtilerek, Venezuela Devlet Başkanı'nın asılsız suçlamalarla karşı karşıya kaldığı ve iddiaları "şiddetle reddettiği" ifade edildi.
Maduro, Ocak ayı başlarında ABD askerlerinin düzenlediği bir baskınla zorla ele geçirilmesinin ardından Manhattan federal mahkemesinde uyuşturucu kaçakçılığı ve ateşli silahlar da dahil olmak üzere tüm suçlamaları reddetti.
Davanın düşürülmesi yönündeki girişimi başarısız olursa, yargılanması 1 Haziran 2027'de başlayacak.
İLKHA