Nijerya'da Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e yükseldi
Nijerya'da fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan ve insandan insana da geçebilen Lassa ateşi salgınında son bir haftada 14 yeni vaka tespit edildi. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e yükseldi.
Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (NCDC), şimdiye kadar 23 eyalette bulunan 113 yerel yönetim bölgesinde doğrulanmış Lassa ateşi vakalarının görüldüğünü açıkladı.
Son bir haftada 14 yeni vakanın tespit edildiği ülkede, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e çıktı.
Yetkililer, hastalığa bağlı ölüm oranının geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 18,9 seviyesinden bu yıl yüzde 23,9'a yükseldiğini bildirdi.
Vakaların en yoğun görüldüğü yaş grubunun ise 21-30 yaş arası olduğu kaydedildi.
İlk kez 1969 yılında Nijerya'nın Borno eyaletinde tespit edilen Lassa ateşi, enfekte farelerin dışkısı veya idrarıyla temas sonucu bulaşıyor.
Hastalık, insandan insana da geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe neden olabiliyor.
Nijerya'da salgınla mücadele kapsamında Ulusal Lassa Ateşi Olay Yönetim Sistemi çalışmalarını sürdürüyor.
İLKHA