Rusya: Donetsk'te bir yerleşim daha kontrol altına alındı
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Krasnıy Lug yerleşiminin Rus birliklerinin kontrolüne geçtiğini, son 24 saatte ise 842 uçak tipi insansız hava aracının (İHA) etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Bakanlık, Ukrayna ve Donbass'ta sürdürülen "özel askeri harekata" ilişkin son 24 saatin bilançosunu paylaştı.
Açıklamaya göre, Rus hava savunma sistemleri Ukrayna ordusuna ait 17 güdümlü hava bombası, 3 ABD yapımı HIMARS füzesi ve 842 uçak tipi İHA'yı engelledi.
Rus ordusuna bağlı savaş uçakları, insansız hava araçları, füze ve topçu birliklerinin Ukrayna ordusuna ait mühimmat ve yakıt depoları, uzun menzilli İHA üretim ve depolama tesisleri, yakıt, enerji ve ulaştırma altyapısı ile Ukrayna askerleri ve yabancı paralı savaşçıların bulunduğu 142 noktayı vurduğu belirtildi.
Bakanlık, son 24 saatte 1410 Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini, aralarında tankların da bulunduğu 14 zırhlı savaş aracının imha edildiğini öne sürdü.
Açıklamada ayrıca, Merkez (Tsentr) Askeri Grubu birliklerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Krasnıy Lug yerleşiminde kontrolü sağladığı bildirildi.
İLKHA
Editör: Esra Üründü