matesis
dedas

2022 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

2022 DGS sonuçları ile ilgili beklenen açıklama geldi ve 13 Ağustos 2022 tarihinde duyurulacağı açıklanan sınavın sonuçları bugün erişime açıldı. Söz konusu sonucunun açıklanmasının ardından gözler tercih kılavuzuna çevrildi. Peki, merakla beklenen DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı 2022? İşte merak edilen detaylar...
  • 11.08.2022 15:12
2022 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları gün itibariyle açıklandı.

2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıla çıkarmak isteyen öğrencilerin ter döktüğü zorlu sınavla ilgili olarak artık en çok; DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusunun cevabı merak ediliyor.

İşte detaylar...

2022 DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı.

DGS tercih kılavuzu, tercihler başlamadan önce ÖSYM tarafından erişime açılacak.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU!

DGS sonuçları ÖSYM'den gelen son dakika haberine göre açıklandı! ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.''

HABERTÜRK

Yorum Yaz