matesis
dedas

2022 YKS'de neler veriliyor? YKS'de kalem, su, kalemtıraş ve silgi verilecek mi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için artık nefesler tutuldu. 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek zorlu sınavlar ile ilgili öğrenciler; YKS'de kalem, su, kalemtıraş ve silgi verilecek mi sorularının cevaplarını merak ediyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...
  • 19.06.2022 15:58
2022 YKS'de neler veriliyor? YKS'de kalem, su, kalemtıraş ve silgi verilecek mi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında uygulanacak olan merkezi sınav, 18-19 Haziran 2022 Cumartesi ve Pazar günü yapılacak.

Sınav öncesinde en çok merak edilen sorulardan birisi olarak, YKS'DE kalem ve silgi veriliyor mu öne çıkıyor. ÖSYM tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Peki, LGS sınavında kalem ve silgi verilecek mi? 2022 YKS'ye girerken akbil, bozuk para ve su götürülür mü?

İşte detaylar...

YKS'de kalem, su, kalemtıraş ve silgi verilecek mi?

2022 YKS sınav kılavuzunda açıklanan bilgiler şu şekildedir:

Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaklardır.

YKS'de kalem, su, kalemtıraş ve silgi verilecek mi? Üniversite sınavında neler veriliyor?

Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde ÖSYM Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile bu adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir.

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.

Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Yorum Yaz