Mardin Valiliği'nin SODES Projeleri kapsamında desteklediği ve Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği ( MOKİD )’in, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü; "Kimlikli Bebekler" Projesinde, eğitimlerini tamamlayan, 45 okul öncesi eğitimci ve projede emeği geçen yardımcı ekibe sertifika ve teşekkür belgeleri Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu Spor salonunda gerçekleştirilen bir törenle verildi.
MOKİD (Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği)’nin T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (DPT-SODES)yürütücülüğünde kabul edilen "Kimlikli Bebekler" Projesi 12 ay süre ile Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Merkezi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaklığında kapsamında yürütmekte olan Kimlikli Bebekler Projesi Mardin Merkez, Kızıltepe ve Yeşilli ilçelerinde ilk aşaması Mayıs ayında 20 Kursiyer ile başlayan kursların ikinci aşamasında da 25 kursiyer proje kapsamında kurslarını tamamladı.
Proje kapsamında Mardin de kurulan ve 15 kadının istihdam edildiği bez bebekler üretilen atölyede kurslarda ve yeni eğitim sezonunda ana sınıflarında işlenecek derslerde kullanılacak bez bebekler üretilecek. Proje Koordinatörü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Aktan, Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Merkezi Yürütücüsü Maggie Pınar ve Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği başkanı Hülya Çelebioğlu, “Kimlikli bebeklerin, çocukların duygularını ifade etmeleri, diğer kişilerin hissettiklerini anlamaları, farklı kimliklerdeki ve özelliklerdeki insanlara saygı göstermeleri için dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan bir uygulama olduğunu” Projenin bundan sonra ki adımlarında, 5-15 köyde öğrenci velilerine yönelik eğitim vermek ve velilerin bu bebeklerinin üretimlerini yapacak şekilde eğitilmeleri şeklinde olacağını ifade ettiler.
Törene Mardin MOKİD Başkanı Hülya Çelebioğlu, Proje Koordinatörü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Aktan’ın katıldığı törene Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hadi Gökdemir, Zübeyde Hanım Anaokulu müdiresi Sevim Boran, çeşitli Anaokulu Müdürleri, Eğitimciler ve kursiyerler katıldılar. Törene katılarak katılımcılara sertifika veren Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Projeye ev sahipliği yapan Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu müdiresi Sevim Boran’a katkılarından dolayı verilen Teşekkür Belgesini takdim ettikten sonra yaptığı kısa konuşmasında; Kimlikli Bebek Projesi'nin Türkiye'de ilk defa uygulandığına dikkat çekti.
Bahçıvancı, "Kimlikli Bebekler Projesiyle okul öncesi öğrencilerimizde ve akranlarında sorma, sorgulama duygularını daha rahat dile getirme ve en önemlisi de kendilerini bu kimliksiz bebeklerin yerlerine koyarak daha rahat empati yapma ve düşünce ufkunu genişletme anlamında büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Söz konusu Projenin hazırlanış aşamasından bugünkü sertifika töreni aşaması ve tabi bundan sonraki uygulama sürecine varana dek emek gösteren, çaba harcayan ve bundan sonra harcayacak olan bütün kurum ve kişilere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Yorumlar
0 yorum