Kur’an Kurslarında Satranç heyecanı
Mardin Müftülüğü Yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik sportif faaliyetler kapsamında satranç turnuvası düzenledi
Mardin’de bulunan kız ve erkek Yaz Kur’an Kurslarının katılımıyla yapılan turnuvada büyük bir heyecan yaşandı. 49 Kız ve 100 erkek öğrencinin katıldığı satranç müsabakaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Müsabakalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Mardin Valisi Mustafa Taşkesen verdi.
Mardin Gençlik merkezinde yapılan satranç turnuvası ödül törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Mardin Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Av. Nazan Kaya, kurs öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Spor Genel Müdürlüğümüz ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği daha önceki yıllarda yapıldığı gibi bu yıl da Yaz Kuran Kurslarına katılan çocuklarımıza yönelik sportif faaliyetler ve etkinler devam etmektedir. Dedi. Müftü Coşkun, bu etkinliklerdeki amaç Yaz Kur’an Kursları’na katılan gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak gibi hedefler yer alıyor. İfadelerini kullandı.
İŞTE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
Satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler şöyle oluştu:
Kızlarda birinciliği, Kuba cami Kız Kur’an Kursu öğrencisi Kevser Sağıroğlu, ikinciliği Ayhan Yücesoy Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Sena Selimoğlu, üçüncülüğü Göllü Kız Kur’an kursu öğrencilerinden Şeyma Yılmaz kazandı.
Erkeklerde ise birinciliği Necmettin Camii Kur’an Kursu öğrencisi Mizgin Askar, ikinciliği Kubbeli Cami Kur’an kursu öğrencisi Sercan Özer, üçüncülüğü de TOKİ Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Halil İbrahim Oruç kazandı.
Birincilere Bisiklet, Kupa ve Madalya ödülü verilirken, ikinci ve üçüncülere Madalya, kupa ve kitap takımı ödül olarak verildi. Ödüllerini Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in elinden alan öğrencilerin mutlulukları dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumGüzel uygulamalar.Müftüü beyi kutlarız. Bu kapsamda çamilerin belirli köşelerine internet bağlantılı bilgasayarlar konamazmı.En ezından gençler ödevlerini yaparken çamilere ısınır. Çamilerdeki genç oranı oldukça düşük. Veya büyük çamilerin altında oyun oynanmayan çayhanelerde bu iş gercekleştirilebilir. Büyük çamilerin altını hepten tüççarlar kapmış. Millet sizler dahada zengin olasınız diye bu çamileri yapmadı