Mardin’de kırsal mahallede büyüyen Nurşin, YKS’de Türkiye 577’ncisi oldu
Mardin’in Midyat ilçesine bağlı kırsal Üçağıl Mahallesi’nde yaşayan Nurşin Aydın (17), 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) sayısalda Türkiye 577’ncisi oldu.

Midyat Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi olan ve çiftçi bir ailenin 6 çocuğundan en büyüğü olan Nurşin Aydın, her gün taşımalı eğitim kapsamında yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki okuluna giderek eğitim aldı. Maddi imkansızlıklara rağmen sınava hazırlanan Aydın, sayısal puan türünde 540 puan alarak Türkiye genelinde 577’nci, eşit ağırlıkta ise 2 bin 889’uncu oldu.
KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Nurşin Aydın, İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya’yı ziyaret etti. Ziyarette, Midyat Anadolu Lisesi Müdürü Murat Atasever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir ve Biyoloji Öğretmeni Metin Tekin de yer aldı. Kaymakam Kaya, öğrenci Aydın’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Nurşin Aydın ve beraberindekiler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, elde edilen başarının ilçedeki diğer öğrencilere de ilham vereceğini söyledi.
Editör: Beşir Şavur