tatlidede

Altın Döviz Piyasasında Hareketlilik Sürüyor

Haftanın ikinci işlem gününde dolar ve euro ve altında hareketlilik sürüyor. Dolar bugün tarihi zirveyi gördü ve 28,31 liraya yükseldi. Altın fiyatlarında ise hareketlilik sürüyor. İşte yatırımcıların takip ettiği rakamlar...
  • 24.10.2023 10:47
Altın Döviz Piyasasında Hareketlilik Sürüyor

İsrail-Filistin savaşı sürerken, saldırının başlamasıyla birlikte yükselişe geçen dolar, altın ve petrol fiyalarındaki yukarıya doğru tırmanış ve dalgalanma sürüyor. Dolar/TL, bugün 28,3159 seviyesine çıkarak tarihi zirveyi gördü. Euro/TL ise 30,2163 seviyesiyle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor.

Ortadoğu’da tırmanan gerilim küresel piyasalarda riskli varlıklardan kaçış getirirken, gerilim Türkiye piyasalarında da baskı yaratıyor.

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürüyor. Kur güne yeni zirve olan 28.31 seviyesinden başladı. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33 üzerinde değer kaybetti.

KRİPTO PARA DA TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonlarıyla yüzde 12'den fazla değer kazanarak son 1,5 yılın en yükse seviyesine çıktı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) onaylayacağına ilişkin spekülasyonların kripto sektörüne yönelik talebi artırmasıyla yüzde 12,4 yükseliş kaydetti.

ALTINDA SON DURUM

Döviz, kripto parada hareketlilik sürerken altın piyasasındaki durumu da irdeledik. Altın fiyatlarıyla ilgili yaşanan gelişmeleri vatandaşlar yakından takip ediliyor. Peki tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek, gram altın fiyatları ne kadar?

 24 Ekim 2023 Salı günü güncel altın fiyatları…

Çeyrek altın 3035 lira

Yarım altın 6070 lira

Tam altın 12028 lira

Cumhuriyet altını 12091 lira

Reşat altını 12123 lira

Gremse altın 30164 liradan el değiştiriyor.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz