matesis
dedas

Bakan duyurdu: 580 milyon TL destek ödemesi yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim giderlerine destek verilmesi amacıyla ekim alanında 580 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
  • 15.10.2023 18:25
Bakan duyurdu: 580 milyon TL destek ödemesi yapıldı

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada çocuk politikalarının temelinde aile birliğinin korunmasını ve bireylerin sağlıklı aile ortamında yetiştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Bu bağlamda, ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere çocuklar için Sosyal ve Destek (SED) ödemeleri sağlandığını belirten Göktaş, insanların ekonomik gerçekler nedeniyle ailelerinden kopmamasını hedeflediklerini dile getirdi.

Kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Göktaş, "SED ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile çocukların temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ekim 2023 ödemesi olarak toplam 580 milyon TL yatırdık" dedi.

Yorum Yaz