matesis
helpyetim

Bölge İş Dünyası Mardin’de Buluştu

DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu 26 Şubat Cumartesi günü Mardin’de MARSİAD ev sahipliğinde buluştu.
  • 28.02.2011 12:30
Bölge İş Dünyası Mardin’de Buluştu

Toplantıda Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki toplam 21 İşadamları ve İşkadınları dernekleri bir araya geldi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel’in de bir bölümüne katıldığı toplantıya “Yatırım Danışma Konseyi” kurma çalışmaları damgasını vurdu. Daha fazla istihdam yaratma ve yatırım yapma amacıyla kurulacak olan Yatırım Danışma Konseyi kurma çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, yapılan çalışmaları Yönetim Kurulu Üyeleri ile paylaşırken, “TÜSİAD’ın sözcülüğünü yürüteceği bir platform kurma adına önemli mesafeler katettik. Bölgedeki bütün iktisadi aktörleri içerisinde barındıran ve tamamen sivil toplum anlayışıyla yürütülecek olan bir çalışma hem bölgelerimiz hem de ülkemiz açısından bir kazanç olacaktır.”dedi.

Kadooğlu; “Bugüne kadar yapılan görüşmeler gayet olumlu geçmiş, bölgemizdeki bütün kurum ve kuruluşlar bu fikre çok sıcak bakmışlar ve desteklerini iletmişlerdir. Biz de önümüzdeki günlerde DOGÜNSİFED’in sekretaryasında bu kurum ve kuruluşların uzmanlarını bir araya getirip çalışmanın altyapısını hazırlamış olacağız.”diyerek konuşmasını sürdürdü.

Tarkan Kadooğlu; “Bölgelerimizin yaşadığı sorunların en önemli bileşenlerinden biri de istihdam ve işsizlik sorunudur. Dolayısıyla bu sorun alanlarında herkesin elini taşın altına koyması gereklidir. Bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışmakta ve iş dünyası sivil toplum kuruluşları olarak hem bireysel hem de kurumsal olarak çeşitli çalışmalar yapmaktayız. İşsizlik ve yoksulluk sorunları bugünden yarına hallolacak sorunlar değildir, ancak bizler bu konuda çalışmalar yapmak istihdamı arttırmak ve bu bölgelerimize yatırım yapılmasını sağlamak için elimizden geleni yapmak zorundayız.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Hatırlanacağı üzere Diyarbakır’da gerçekleşen TÜRKONFED 14. Girişim ve İş dünyası Zirvesi’nde TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için Yatırım Danışma Konseyi kurulmasını önermiş ve bu çalışmayla ilgili TÜSİAD olarak yerli ve yabancı ortaklarının yatırım yapmaları adına gereken desteği vereceklerini belirtmişti.

NEZİR GÜNEŞ

Yorum Yaz