matesis
dedas

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti 'SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı tekrar hesaplanacak'

Emekli maaşı hesaplama sistemi tamamen değişti. SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı tekrar hesaplanacak.
  • 17.01.2024 14:31
Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti 'SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı tekrar hesaplanacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 16 milyon emeklinin merakla beklediği zam haberini dün açıkladı. Erdoğan, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon farkına yüzde 5 eklenerek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2024 yılı itibarıyla yüzde 42.57 oranında artış yapılacağını duyurdu.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Öte yandan Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada emekli maaşı hesaplama sisteminin de değiştiğini belirterek milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni sistemin detaylarını anlattı. Erdoğan, Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek bu yeni düzenleme hakkında bilgiler verdi. Memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarına etki eden toplu sözleşme payı artık SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayacak şekilde uygulanacak.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN MAAŞI YENİDEN HESAPLANACAK

Daha önce yürürlükte olan emekli maaş hesaplama sistemine göre, memur ve memur emeklileri, enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme payı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu avantajdan yararlanamıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte, tüm emeklilerin yıllık maaş artış oranlarının Temmuz ayı itibarıyla eşitleneceği belirtildi.

15 YILLIK SİSTEM SONA ERECEK

Erdoğan, maaş hesaplama sistemine dair yapılan değişiklikle ilgili olarak, "Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de toplu sözleşme payından yararlanacakları, böylece 15 yıldır uygulanan refah payı sistemine son verileceği anlamına geliyor.

Emeklilerin refah payı beklentilerinin karşılanması adına yapılan bu düzenleme, tüm emekli vatandaşları kapsayacak.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz