tatlidede

İşyeri Açmak İsteyenlere verilen devlet destekleri

Devlet yeni işyeri açmak isteyen girişimcilere farklı proje paketleriyle destek vermeye başladı. Bu desteklerin başında TUBİTAK, SYDV, Tarım ve Orman ve KOSGEB, İŞKUR geliyor. Esnaflarımız içinde KOSGEB tarafından yeni işyerleri, bayilikler, proje geliştirme teşvikleri adı altında 14 farklı program ile teşvik sağlanıyor. İŞTE O DESTEKLER
  • 08.01.2021 13:50
İşyeri Açmak İsteyenlere verilen devlet destekleri

Kosgeb tarafından 14 farklı proje programı ile işletme açan gençlerimize destek veriliyor. İster ilk kez iş kuracak olsun, isterse yıllardır esnaflık yapan vatandaşlarımıza toplamda 500 bin liraya kadar faizsiz kredi verilebiliyor.

KOSGEB YENİ İŞYERİ AÇMA KREDİSİ

İhracat veya ithalatla uğraşanlar yeni bir teknolojik ürün tasarlayanlar, personel ve reklam giderleri için paraya ihtiyacı olanlar başvuru yapabiliyor. Daha ayrıntılı bilgi için KOSGEB İşyeri Açma Kredisi isimli yazımızı okuyabilir, gerekli şartlar, evraklar, başvuru süreci ve hibenin nasıl ödeneceği hakkında bilgi edinebilirsiniz.

TUBİTAK 150 Bin TL İşyeri Açma Kredisi

Tubitak tarafından teknoloji odaklı olmak kaydıyla, yeni ürün tasarlayan ve yenilikçi iş fikirlerine 150 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlanıyor. Her yıl 2 farklı çağrı ilanına çıkan kuruluş, gençlerimizin yenilikçi fikirlerinin desteklenmesini amaçlıyor.

İnanılmaz bir iş fikri olan ve YOK MU ELİMDEN TUTAN diyen gençlerimiz için TUBİTAK 62 milyon tl. destek bütçesi ayırdı ve projeni geliştir ve başvur!

SYDV 15 Bin Lira İş Kurma Kredisi Veriyor

Kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından da, yeni işyeri kurmak isteyen gençlerimize 15 bin liraya kadar işletme sermayesi sağlanıyor. Vakıflar tarafından KOSGEB veya diğer kuruluşlar gibi kursa katılmış olmak veya ayrıntılı iş planını kabul ettirmek gerekmiyor.

Eğer başvurduğunuz Kaymakamlığın veya Vakıfın işyeri açma kredisi desteği için ayırdığı bütçesi mevcut ise bu teşvike başvuru yapılabiliyor. Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Silopi, batman merkez, Siirt merkez, Kurtalan, İpekyolu, Bitlis merkez, Muş merkez, Yenişehir, Bağlar, Sur, Bismil, Çınar, Midyat, Derik, Ceylanpınar, Viranşehir ve Cizre gibi ilçe kaymakamlıklarına başvuru yapılabilen desteğin alınabilmesi için gerekli şartlar ise;

Vakfa başvuru yapıp dosya açtırmak,

Açmak istediğiniz işyeri için araştırma yapıp, tüm giderler için teklif mektupları almak ve bu mektuplar ile bir proje haline getirip başvurmak,
2 Adet Devlet memuru kefil getirmek
15 bin lira teşvik hibe olmayıp, faizsiz kredidir. İlk yıl geri ödemesiz olmak kaydıyla 12 ayın sonunda 36 ay taksitle geri ödenmektedir. Toplamda geri ödeme süresi ödemesiz dönemle birlikte 4 senedir.

Bakanlık Geri Ödemesiz 30 Bin Lira Girişimcilik Hibesi Veriyor

Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kesimlerde kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 30 bin tl. tutarında hibe veriyor. 18 ile 41 yaş aralığında olmak ilk şart olarak aranırken, kişinin kendisinin ve evli ise eşinin başka bir işle meşgul olmaması şart koşuluyor. Bu destek, dükkan veya herhangi bir işyeri açmak istemeyen, köyüne dönüş yapıp tarım veya hayvancılık ile uğraşmak, ekmeğini bu işten çıkarmak isteyen vatandaşlarımız için öneriliyor.

Baba Oğluna 30 Bin TL Hibe Vermez

Ekonomi uzmanları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her yıl verdiği bu desteğin hayvancılığa başlamak için yeterli bir sermaye olduğunu, iş kurmak isteyenlerin illaki, bakkal, market, kahvehane, giyim dükkanı açmaları gerekmediği Devletin Tarım ve Hayvancılığa verdiği bu destek ile bir ailenin rahatlıkça geçimini sağlayabileceğini değerlendiriliyorlar.

Ne İş Yaparsanız Yapın Desteğiniz Devletten

Esnaf iseniz, yurt dışına açılın, Proje geliştirin, Arge desteği alın!
Yeni iş kuracaksanız kursa katılın, eğitim alın, hangi işi kurmanız gerektiğini öğrenin!
Meyve bahçesi kurun, koyun veya inek satın alın, aromatik bitki yetiştirin,
Küçük bir sermaye işinizi görürse SYDV’na başvurun!
Devlet bu yılda bir çok projeyi destekliyor.
Kasap dükkanı açın!
Eski hükümlü veya engelli iseniz, İŞKUR’a başvurun! 36 bin lira destek alın!
50 kovan arı ile arıcılık sektörüne giriş yapın!
Eğer büyük bir sermaye ile hayvancılık sektörüne yatırım yapmak istiyorsanız, merak etmeyin, ona da destek var! TKDK’ya başvurun!
Üretim sektörüne adım atın, istihdam sağlayın!

KOSGEB 1 Yıl Geri Ödemesiz Acil Destek Kredisi

Ülkemizde en son yaşanan deprem felaketinden etkilenen esnaflara ve Kobilere özel Acil destek kredisi veriliyor. Elazığ’ da yaşanan deprem felaketinden etkilenen ve gördüğü zararı Kaymakamlık ve valiliklerde resmi olarak belgeleyen işletme sahibi Kobilere ve esnaflara 100 bin lira tutarında 24 ay vadeli 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanıyor.


Esnafa 1 Yıl Ödemesiz İşyeri Kredisi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine ortak olan, işletme sahiplerinin iş yerlerindeki hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kooperatif kefaleti ve şahıs kefaleti, ipotek, ticari işletme rehin teminatları gösterilerek 200.000 TL üst limitli 1 ila 5 yıl vadeli olarak işletme kredisi veriliyor.

1 yıl geri ödemesiz olarak Kobilere ve esnaflara TESKOMB tarafından sağlanan krediler;

2 yıl Vadeli Aylık eşit taksitli işletme kredisi 200.000 TL üst limitli 12/24 ay vadeli,

İstihdamı destekleme kredisi 200.000 TL üst limitli 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli,
Kooperatif ihracat tesis kredisi 200.000 TL üst limitli birinci yılı faiz ve ana para ödemesiz 4 yıl vadeli,
İskonto kredisi 200.000 TL üst limitli 1/9 ay vadeli sunuluyor.

Şoför esnafa taşıt onarım kredisi 200.000 TL üst limitli işletme kredilerinde 1/4 yıl vadeli iskonto kredilerinde ise 1/9 ay vadeli olarak sunuluyor.

Bunun yanında;
İşyeri Alımına Yönelik kredisi 500.000 TL üst limitli 120 ay vadeli,
İşyeri Modernizasyon kredisi işyeri için ihtiyaç duyulan makine ekipman ve demirbaşların satın alımına yönelik 500.000 TL limitli 60 ay vadeli,
Taşıt Alım kredisi 500.000 TL limitli 84 ay vadeli olarak kullandırılıyor.

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
[email protected]
10.04.2021 / 14:50

Finans firmamızdan kredi almakla ilgileniyor musunuz?<br>Krediye ihtiyacınız var mı? % 3 kredi sunuyoruz<br>[email protected]<br>whatsapp: +919035538183

Yorum Yaz