tatlidede

JPMorgan açıkladı! Dolar o seviyeye çıkacak..

Dünyaca ünlü ABD'li yatırım bankası JPMorgan Dolar kurunun Türk Lirası karşısında çıkacağı o rakamı açıkladı.
  • 11.01.2024 15:46
JPMorgan açıkladı! Dolar o seviyeye çıkacak..

ABD'li yatırım bankası JPMorgan Türk Lirasının dolar karşısındaki pozisyonuna dikkat çektiği o raporu yayımladı.

Ünlü stratejilerin altında imzası bulunan söz konusu raporda “Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler lira için reel olarak değer kazanma potansiyeli argümanını ortaya koyuyor. Ancak bu, dezenflasyon sürecine devam edilmesine bağlı” ifadelerine yer verildi.

ENFLASYONUN DÜŞMESİ ÖNEMLİ

Ayrıca rapora göre bahsedilen politika odağı ve bu zamana kadarki yapılan işlemlerin cesaret verici; Ancak bu ilk elde edilen verilerin konsolidasyonu ve temelinin oturtulması için yatırımcıların enflasyonun sürekli aşağı yönlü olacağını görmeleri gerektiğine değinildi. 

TL'DEKİ DEĞER KAYBI YATIRIMCIYI DURDURDU

Türk Lirasında meydana gelen son aylardaki yüksek değer kaybına da dikkat çekilen açıklamada söz konusu durum nedeni ile yerel para birimine yönelik yapılmak istenilen girişleri durdurduğu ve dezenflasyon süreci için zorluk teşkil ettiği vurgulandı. Açıklamada  “Ancak yatırımcılar için bu değer kaybı vadeli işlemlerde fiyatlananın altında olduğu sürece, ki önümüzdeki aylarda da öyle olacağını düşünüyoruz, TL yine de makul toplam getiri imkanı sunuyor” ifadeleri kullanıldı.

DOLAR TAHMİNİ YÜKSELTİLDİ

Son olarak JPMorgan bugün itibari ile 30 seviyesini aşan dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminini 34 seviyesinden 36’ya yükseltti.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz